Ministrs: Nenobriedušās bankas apdraud Zviedriju

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Zviedrijas finanšu ministrs Andešs Borjs izteicies, ka valsts bankas nav ievērojušas vairākkārtējus aicinājumus bargākām kapitāla prasībām un valdība tagad ir gatava izstrādāt likumu, lai piespiestu tās pakļauties, ziņo LETA-THELOCAL.

Borjs pauž viedokli, ka banku nepārtraukti augstie ienākumi demonstrē, ka tās "nav pietiekami nobriedušas, lai uzņemtos atbildību."

"Ir visai pārsteidzoši, ja kāda banka izvēlas izmaksāt apjomīgas dividendes situācijā, kurā mēs skaidri esam norādījuši uz nepieciešamību nodrošināt lielāku kapitālu," mediju pārstāvjiem sacīja ministrs.

"Nešķiet, ka bankas būtu ieklausījušās mūsu norādēs, tāpēc mēs secinām, ka mums ir labs iemesls ieviest stingrākus noteikumus."

Borjs pavēstīja, ka tuvākajā laikā šo jautājumu apspriedīs ar Zviedrijas Finanšu pakalpojumu pārvaldi un Centrālo banku.

"Mēs izlemsim, cik lielas būs mūsu prasības, kādus pasākumus mēs izmantosim un kādā tempā," sacīja ministrs, kurš uzskata, ka bankas apdraud valsts finanšu stabilitāti.

"Bankas faktiski pasaka, ka tās nav pieaugušas, lai uzņemtos sociālu atbildību šajos jautājumos. Tas nozīmē, ka mēs tās nevaram uztvert nopietni, kad tās saka, ka pašas tiks galā ar šo situāciju," paskaidroja ministrs.
 


Написать комментарий