Vienotības saraksta augšgalā EP vēlēšanās: Dombrovskis, Kalniete un Pabriks

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Partijas Vienotība kandidātu saraksta galvgalī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs Saeimas deputāts, bijušais premjers Valdis Dombrovskis, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete un Saeimas deputāts, nesenais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Tāpat sarakstā ir iekļauti Eiropas Parlamenta deputāti Krišjānis Kariņš, Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere, kā arī Saeimas deputāts Ojārs Kalniņš un Vienotības valdes locekle Karīna Korna, Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma apstiprinājusi Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

Tāpat partija informē, ka satiksmes ministrs Anrijs Matīss kļuvis par Vienotības biedru.

Viņa iesniegumu par iestāšanos partijā pirmdien, 10.februārī, vienbalsīgi atbalstījusi Vienotības valde.

Matīss, kurš satiksmes ministra amatā ir kopš 2013.gada februāra, lēmumu kļūt par Vienotības biedru pamatojis ar vēlmi aktīvi un kvalitatīvi iesaistīties partijas darbā.

Kā zināms, Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks 24.maijā.

BNN jau vēstīja, ka tikai katrs trešais Latvijas iedzīvotājs zina, ka Eiropas Parlamenta (EP) deputātus ievēl Eiropas Savienības valstu pilsoņi.

31% Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka EP deputātus izvēlas Saeimas deputāti no sava vidus, bet 15% domā, ka viņus nominē valdība. Aptuveni 2% aptaujāto tic, ka EP deputātus izvirza valsts prezidents, liecina pētījumu centra SKDS veiktā sabiedriskās domas aptauja, kas veikta pēc Sabiedriskās politikas centra Providus pasūtījuma.

Pēc aptaujas datiem tikai 12% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas valdība labi aizstāv viņu intereses Eiropas Savienībā (ES).


Написать комментарий