Daugavpils jaunatne noteica tālākās pilsētas jaunatnes politikas attīstības tendences

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils jaunatnes departamentam jau ir izveidojusies tradīcija organizēt forumus aktīviem pilsētas jaunatnes pārstāvjiem, kuru gaitā parasti tiek apspriestas pastāvošās problēmas, tiek novērtēta viņiem paredzēto pasākumu aktualitāte, kvalitāte, potenciāls utt.

Pērn jaunatnes forums bija veltīts jaunatnes iesaistīšanai aktīvā sabiedriskajā dzīvē, bet gadu iepriekš jaunie cilvēki izprata, kādā mērā viņi ir gatavi nākamajai attīstībai Eiropas Savienības apstākļos. Šis, pēc kārtas jau ceturtais jaunatnes forums noritēja aptaujas par jaunā Daugavpils jaunatnes politikas plānošanas dokumenta izstrādi gaisotnē.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis, uz šo forumu tika uzaicināti ne tikai pilsētas skolēni, bet arī jaunatnes organizāciju pārstāvji, kā arī Daugavpils Sarkanā Krusta pārstāvji. Aktīvisti sešas stundas strādāja sešās grupās, apspriežot dažādas tēmas – no pašvaldības jaunatnes politikas virzieniem līdz neformālajai izglītībai, un bija jānosaka vispārējās tālākās pilsētas jaunatnes politikas attīstības tendences.

Pēc vienas darba grupas vadītāja, kura apsprieda jaunatnes informētību, Andra Onzula domām interesantu pasākumu pēdējā laikā ir vairāk. „Tie tiek organizēti nevis ķeksīša dēļ, bet jaunatnes departaments pievērš lielāku uzmanību jauno cilvēku iniciatīvai, dod lielisku iespēju izpaust sevi. Cits jautājums, ka šīs iespējas tiek nepietiekami aktīvi izmantotas.

Ir normāli sapņot par labu darbu un nodrošinātu dzīvi, bet šim nolūkam kaut kas arī jādara. Mums piedāvā piedalīties projektos, rāda, kā un ko var paveikt labākai dzīvei”, – pastāstīja A. Onzuls.

Viņam piekrita arī darba grupas dalībnieki. Piemēram, 10. vidusskolas 9. klases skolniecei Marijai ļoti patika nesen notikušais „ARTIŠOKS”, kuru organizēja Jaunatnes departaments, bet 6. vidusskolas 11. klases skolniece Irina kļuva par radošās laboratorijas dalībnieci un pat iejutās modeles lomā, demonstrējot tērpus. Skolnieces uzskata, ka Daugavpils obligāti jāattīsta, bet tas ir atkarīgs no katra iedzīvotāja, kurš ir ieinteresēts par pilsētas nākotni.

Atgādināsim, ka anketēšana notika triju kategoriju respondentu vidū, aptvēra vairāk nekā 900 jauniešus un dažādas jaunatnes dzīves puses. Jauniešiem tika piedāvāts atbildēt uz dažādiem jautājumiem. Piemēram, kā jaunieši dzīvo, kas viņiem šobrīd ir aktuāls un kā viņi redz savu nākotni, kam ir gatavi tērēt savu laiku un naudu utt. Daļa anketas jautājumu attiecās uz pilsētas jaunatnes organizāciju darbību, kā arī darba devējiem.



Написать комментарий