Latvijā vienīgās Afroamerikāņu asociācijas dibinātājs tikās ar Daugavpils jauniešiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 26.februārī, Daugavpilī viesojas asociācijas „AfroLat” dibinātājs Džordžs Stīls, kurš ASV Afroamerikāņu vēstures mēneša ietvaros tikās ar Daugavpils 9.vidusskolas skolēniem un Daugavpils Universitātes studentiem, lai veidotu starpkultūru dialogu.

ASV vēstniecības Informācijas centra direktors Nils Students, kurš arī ieradies Daugavpilī, paziņoja portālam Gorod.lv, ka afroamerikāņu kultūrai esot svarīga loma ne tikai ASV, bet arī citu valstu kultūrā, tādēļ ASV vēstniecība Latvijā cenšas sniegt par to informāciju dažādās Latvijas pilsētās.
„Mēs stāstam par afroamerikāņu ieguldījumu kultūrā, vēsturē, sportā, sabiedriskajā dzīvē un citās dzīves jomās, skaidrojam, kāpēc šī kultūra ir nozīmīga utt. Februāris ir īpašs mēnesis, kurā cenšamies izplatīt informāciju par afroamerikāņu kultūras vērtībām”, atzīmēja N.Students.

Dialoga – kā to dēvē Dž.Stīls – sākumā asociācijas dibinātājs atzīmēja, ka jautājums, par kuru tiks runāts, viņam pašam kļuvis skaidrs tikai pēc ierašanās Latvijā. ASV parasti vienu mēnesi gadā visās skolās bērniem stāsta par afroamerikāņu izcelsmes cilvēku sasniegumiem. Latvijā kādu laiku viņš jūtās apjucis un saprata, ka tikai komunicēšana un svarīgu jautājumu apspriešana palīdz lauzt stereotipus un novērš konfliktus.

Tiekoties ar studentiem, Džordžs Stīls atbildēja uz vairākiem viņu jautājumiem, jauniešus interesēja pilnīgi viss – sākot ar globāliem jautājumiem un beidzot ar afroamerikāņa, kurš mūsu valstī dzīvo jau 19 gadus, privāto dzīvo.

Viens no uzdotajiem jautājumiem bija par to, cik daudz afroamerikāņu dzīvo Latvijā. Protams, Dž.Stīla rīcībā nebija precīzu statistikas datu, bet, pēc viņa domām, mūsu valstī dzīvo ap 100 afroamerikāņiem, kuriem Latvijā dzimuši bērni, tātad kopumā, viņu varētu būt ap 300.

Uz jautājumu, kas liek ārzemniekiem apmesties uz dzīvi tieši Latvijā, Dž.Stīls atbildēja, ka mūsu valstī ierodas sportisti, kuri uzsāk vai pabeidz šeit savu karjeru, ierodas arī uzņēmēji, daži, tāpat kā viņš, atbrauc mīlestības meklējumos.

Jāsaka, šajā pasākumā izskanēja daudz interesantu jautājumu un atbilžu, kuriem portāls Gorod.lv vēl veltīs dažus interesantus rakstus.



Написать комментарий