Vienā dienā „spaisu” tirdzniecības vietu Daugavpilī apmeklēja deputāti, Kriminālpolicija un kustības „Stop Drugs” pārstāvji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 28.februārī, kustības „Stop Drugs” pārstāvji organizēja kārtējo tautas patrulēšanas reidu uz „spaisu” tirdzniecības vietu, kas atkal darbojas Daugavpils centrā.

Kā ziņots, šajā dienā minēto tirdzniecības vietu apmeklēja Saeimas deputāts Rihards Eigims, Pašvaldības policijas darbinieki un VUGD inspektori, kuri pārbaudes gaitā konstatēja ugunsdrošības noteikumus pārkāpumus un sastādīja attiecīgu aktu. Piektdienas vakarā tirdzniecības vietu pārbaudīja arī Kriminālpolicijas darbinieki, kuri konfiscēja preci un plāno ierosināt kārtējo krimināllietu.

Jauniešu biedrības „Piektais elements” līdere un kustības „Stop Drugs” dalībniece Diāna Petrova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka „spaisa” tirdzniecības vietas jauniešu organizācijas pārbauda no pagājušā gada decembra, 28.februārī tika organizēts jau ceturtais reids. Veikals Saules ielā tika slēgts, vēlāk tas darbojās Kārkļu ielā, patlaban – pilsētas centrā. „Legālo” narkotiku tirgotāji maina atrašanās vietu, bet jauniešu kustības dalībnieki cer, ka, pateicoties grozījumiem likumā, šāda veida tirdzniecība tiks aizliegta.

„Patlaban mūsu kustībā darbojas 5 pilsētas jauniešu organizācijas, tostarp Sarkanais Krusts, Jauniešu iniciatīvu centrs, „J.Org”, „SKOPTR”, „Piektais elements”. Mūs atbalsta Jaunatnes departaments, kas šobrīd veic jauniešu aptauju par attieksmi pret „legālām” narkotikām.

Kriminālpolicija regulāri pārbauda „spaisa” tirdzniecības vietas, piedalās arī mūsu reidos. Policijas darbinieki konfiscē preci, pārbauda to, ierosina administratīvās lietas un krimināllietas. Taču, lai varētu efektīvi cīnīties ar „spaisu” tirdzniecību, jāpieņem grozījumi likumā. Būtu labi saņemt lielāku vietējās vadības atbalstu, kā tas ir Rīgā vai Jelgavā, kur pašvaldība finansēja šāda veida veikalu iespējamo klientu pārbaudi un asins paraugu ņemšanu, lai konstatētu narkotiskās vielas.

Mūsu kustību atbalsta Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva. Viņa piedalījās pirmajā reidā un patlaban virza grozījumu pieņemšanu likumā, lai mainītu esošo situāciju”, pastāstīja kustības „Stop Drugs” dalībniece Diāna Petrova.

Jāatzīmē, ka Latvijas ārstu biedrība vēlas aizliegt visus „legālo” narkotiku veidus un virzīt izskatīšanai Saeimā jautājumu par pilnīgu augu maisījumu aizliegšanu.



Написать комментарий