Atļauja biogāzes ražošanas koģenerācijas stacijas Demenē būvniecībai ir izsniegta 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka Daugavpils novada domes Būvvalde 14. februārī SIA „Bīstamo atkritumu serviss” (SIA „BAS”) izsniedza atļauju koģenerācijas stacijas būvniecībai Demenes pagasta teritorijā.

Kā Daugavpils novada domes preses konferencē komentēja izpilddirektores pirmā vietniece Ināra Natarova, novada domes lēmumā, kurš tika pieņemts pērnā gada decembrī, bija atrunāts, ka pašvaldība noraida pirmo stacijas būvniecības variantu, bet ir gatava izskatīt citu priekšlikumu.
Pēc tam Demenē notika informatīva sanāksme, kuras gaitā iedzīvotāji uzzināja, ka SIA „Bīstamo atkritumu serviss”, ņemot vērā Demenes pagasta iedzīvotāju viedokli, plāno izmantot būvniecībā pavisam citas tehnoloģijas. Tādējādi saskaņā ar jauno tehnoloģiju smakai un troksnim nav jākļūst par iedzīvotāju neapmierinātības iemeslu. Tāpat transportēšanas apjomi samazināsies līdz minimumam.

„Iemeslu, kuru dēļ būtu jāatsaka būvniecības atļaujas izsniegšana, nav, tādēļ projekts tika saskaņots un būvniecības atļauja tika izsniegta”, – atzīmēja I. Natarova.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu par to, vai tika ņemta vērā vēl viens iedzīvotāju ierosinājums, kurš tika izteikts informatīvās tikšanās gaitā – bīstamo atkritumu likvidācija, kuri atrodas SIA „BAS” teritorijā, I. Natarova uzsvēra, ka tie ir dažādi jautājumi. Tas ir, lēmums izsniegt būvniecības atļauju nevar būt saistīts ar bīstamo atkritumu likvidāciju, kaut gan Valsts vides dienests tik tiešām ir saņēmis vēstuli par to, ka koģenerācijas stacijas būvniecības iniciatori plāno likvidēt bīstamos atkritumus līdz 2014. gada beigām.

„Mēs varam tikai sekot, kā notiek šis process, bet tie ir divi dažādi procesi”, – atzīmēja Daugavpils novada domes izpilddirektores pirmā vietniece I. Natarova.   


Написать комментарий

Jā nu tad Latvijā būs vēl viena vieta vairāk kur smirdēs uz nebēdu.Lielie augstie vīri to jau neatzīst, bet to jutīs vietējie dzīvojošie cilvēki(ja lielie bosi par tādiem tos uzskata)Priekulē jau solīja ka nesmirdēs ,bet smird tik riebīgi ka tas nav iespējams pasacīt.