Tūristi nofilmēja 5 stundu ilgo nežēlīgo divkauju starp pitonu un aligatoru

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Austrālijas ezera Kvīnslendā apmeklētāja kļuva par nežēlīgas 5 stundu ilgas cīņas starp pitonu aligatoru lieciniece. Visu notiekošo sieviete nofilmēja ar savu kameru.

Divkauja notika Mundara ezerā, netālu no Isa kalna, un piesaistīja ļaužu pūļa uzmanību, kuri atradās pie dabas krūts, ziņo fedpost.ru.
Pēc vietējās iedzīvotājas Tifānijas Korlisas vārdiem, kura nofilmēja incidentu ar savu mobilo telefonu, cīņa starp čūsku un krokodilu sākās tad, kad abi dzīvnieki atradās ūdenī. Trīs metrus garais pitons aptinās ap pretinieku un neļāva krokodilam turēt galvu virs ūdens.

Galu galā aligators, kura garums sastādīja mazliet vairāk par metru, bija spiests padoties. Kā saka daži liecinieki, no cīņas sākuma līdz brīdim, kad bojātais aligators bija izvilkts uz sauszemes, pagāja apmēram 5 stundas. Diezgan ilgā krokodila pretošanās lika novērotājiem garlaikoties. Tomēr, kā izrādījās, skatītājus, kuri zaudēja interesi par notiekošo, gaidīja jauns, ne mazāk aizraujošs skats – kā čūska apēd savu pretinieku.

„Tas bija vienkārši neiespējami, – teica Tifānija. – Kad cīņa bija galā, mēs domājām, ka čūska atkoda mazliet vairāk nekā var norīt, bet mēs kļūdījāmies. Patiesībā viņa norija visu krokodilu. Pēc tam, kad aligators nonāca čūskas vēderā, varēja redzēt viņa ķepas, kuras spiedās cauri vēderam. Tas bija vienkārši neticami”, – viņa piebilst.

Tifānija paziņoja, ka redzētais nekā neietekmēs viņas patiku pastaigāties pie Mundaras ezera nākotnē. Pēc Kvīnslendas universitātes zinātnieka Braiena Fraja vārdiem šādas cīņas starp krokodiliem un čūskām šajā apvidū notiek periodiski. Kaut gan pitoni parasti orientējas uz sīkiem dzīvniekiem un grauzējiem, dažreiz par viņu upuriem kļūst arī saldūdens krokodili.

„Krokodili ir bīstamāki, bet viņiem ir vieglāk pielavīties”, – viņš teica. Pēc eksperta vārdiem, lai sagremotu šāda izmēra krokodilu, čūskai būs nepieciešams teju mēnesis.  



Написать комментарий