VUGD brīdina: uz ledus atrasties ir bīstami

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Laikapstākļu dēļ šobrīd atrasties uz ledus ir ārkārtīgi bīstami, portālam Gorod.lv paziņoja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Šembele.

Pēc VUGD speciālistu vārdiem, daudzviet Latvijā ūdenstilpnes jau ir brīvas no ledus, tomēr vietām ūdenstilpnes vietām klāj trausls un plāns ledus. VUGD brīdina, ka šobrīd atrasties uz ledus ir ārkārtīgi bīstami, tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību.

VUGD aicina zemledus makšķerniekus vairs nekāpt uz ledus, jo šobrīd tas jau ir ārkārtīgi bīstami dzīvībai. Svarīgi ir arī vecākiem pārrunāt ar bērniem ledus bīstamības jautājumus un kāpšanas uz ledus iespējamās traģiskās sekas.

VUGD aicina iedzīvotājus nepaiet vienaldzīgi garām, ja redzat, ka bērni vai pusaudži slidinās pa nedrošo ledu – brīdiniet viņus par bīstamību, bet, ja pamanāt, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta un var rasties problēmas atgriezties atpakaļ, kā arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Saskaņā ar VUGD informāciju, 4.martā plkst.17:17 Rīgā pa Māras dīķi pastaigājas jaunieši. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, jaunieši jau bija nokāpuši no ledus. Ugunsdzēsēji glābēji ar jauniešiem veica pārrunas par to, ka šobrīd uz ledus ir bīstami atrasties.

Tāpat vakar plkst.19:22 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, kanālā pie Vidzemes alejas, iekritis un ledū ielūzis vīrietis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji sadalījās divās grupās un pārmeklēja kanāla malas līdz atrada vīrieti, kurš atradās apmēram vienu metru no krasta. Ugunsdzēsēji glābēji 53 gadus vecu vīrieti uzlika uz nestuvēm un nogādāja līdz mediķiem.


Написать комментарий