Musulmane izrādījās par mācītāko ASV 3

foto: islamnews.ru
foto: islamnews.ru

ASV Nevadas štata skolniece, musulmane jau otro gadu pēc kārtas uzvarēja reģionālajā angļu valodas pareizrakstības olimpiādē un ieguva iespēju piedalīties nacionālajā konkursā.

8. klases skolniece Amna Reza atšķiras no saviem vienaudžiem ne tikai ar teicamu sekmību, ber arī ar ārējo izskatu – viņa saskaņā ar ticības priekšrakstiem valkā hidžabu, un tas viņai netraucē uzvarēt olimpiādēs.

„Šogad es vairāk nervozēju nekā pērn, – teica skolniece intervijā Las Vegas Review-Journal. – Es jutos nedaudz labāk sagatavota, bet vienalga jutu spiedienu uzvaras dēļ. Mana uzvara kļuva iespējama, pateicoties smagam darbam un neatlaidīgām lūgšanām”.

Nevadas štata vecāko klašu skolēnu olimpiāde notika 1. martā Lasvegasas Samerlinas bibliotēkas zālē. Tajā piedalījās 29 labākie pareizrakstības zinātāji, bet par tās uzvarētāju kļuva Klārkas apgabala Umara Haikala vārdā nosauktās skolas 8. klases skolniece Amna.
Konkursanti sacentās 32 raundus, kuru gaitā žūrijas locekļi viņiem nosauca vārdus, bet skolēniem bija pareizi tie jāizrunā pa burtiem, – ziņo islamnews.ru.

Amna izgāja visus nogurdinošos raundus, ieskaitot 6 raundus par čempiona titulu. Viņai bija šādi vārdi: balalaika, ēdelveiss, mukhtars (ciema padomes vadītājs vairākās Austrumu valstīs), un nevienā no tiem viņa nepieļāva kļūdas.

Pēc olimpiādes koordinatores Melindas Braunas vārdiem šogad raundu skaits un sacensību ilgums izgāja ārpus reālā ietvariem – vēl neviena olimpiāde tā neievilkās. Žūrijas locekļi atzina, ka viņi paši nezināja dažu vārdu nozīmi, kurus viņiem nācās nosaukt konkursantiem.

Uzvarētājas vecāki Nurina un Ali Reza uz jautājumu par meitas panākumiem atbildēja, ka te lieta ir viņas darbā, labos skolotājos un Augstā dieva žēlastībā.


Написать комментарий

īpatnēja olimpiāde, kur tādi vārdi kā 'mukhtars' jau īpaši atlasīti priekš šitādām musulmanēm

Un kā šāda sacensība pierāda, ka šis skuķis ir mācītākais ASV?

Nez kā viņai tas noderēs nākotnē, ja 12 gados būs jāprecas ar brālēnu no pakistānas. Un uzreiz jāsāk dzemdēt bērni.

Sāpīgi ir nevis tas, ka viņa ir labākā, bet gan atbilde uz jautājumu - ko viņa ar savām spējām pēc skolas darīs? Neko! Tāda ir mūsu nākotne, ja civilizācijas izvēlēsies musulmanismu - lai cik gudra tu esi, pēc skolas (ja tāda vispār sievietēm būs), sēdi mājās. Un viss.

Написать комментарий