Speciālisti aicina Daugavpils makšķerniekus būt uzmanīgiem uz ledus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.martā apvienotās Civilās aizsardzības komisijas sēdē VUGD Latgales reģiona brigādes komandieris Česlavs Šmuksts ierosināja izskatīt jautājumu par daugavpiliešu saukšanu pie administratīvās atbildības par atrašanos uz kustoša ledus.

Č.Šmuksts pastāstīja portālam Gorod.lv, ka daudzi pilsētnieki neapzinās sekas, pie kurām var novest uzturēšanās uz ledus pavasarī, it īpaši, ja tā ir Daugava. Bīstamā situācija nonāk gan zemledus makšķernieki, gan gājēji, kuri šķērso upi vai ezeru, gan bērni, kuriem patīk ekstremāla vizināšanās pa kustošo ledu.

Izrādās, ka patlaban šādās situācijās par tālruni 112 izsauktie glābēji var tikai aprunāties ar pārkāpēju un paskaidrot viņam iespējamās neapdomīgas rīcības sekas. Pēc VUGD Latgales reģiona brigādes komandiera domām, nepieciešami noteikumi, kuri aizliegtu staigāt pa kustošo ledu un noteiktu par to sodu.

„Rīgā šādi noteikumi ir pieņemti un tie darbojas, jo paredz naudas sodus. Tas liek cilvēkiem aizdomāties, vai šaubīgas izklaides dēļ ir vērts riskēt ne tikai ar dzīvību, bet arī ar saviem finansiāliem līdzekļiem. Daugavpilī šādi noteikumi pagaidām nav pieņemti”, pastāstīja Č.Šmuksts.

Pēc Daugavpils ūdenslīdēju un glābšanas dienesta priekšnieka Roberta Ružas vārdiem, ledus upēs un ezeros kust nevienmērīgi un tas ir visai bīstami. „Ņemot vērā laikapstākļus, nākamās nedēļas nogalē Daugavā varētu sākties ledus iešana. Tādēļ ne tikai makšķerniekus, bet arī visa vecuma pilsētniekus aicinām būt piesardzīgiem uz ledus. Labāk vispār uz tā neatrasties”, paskaidroja R.Ruža.

Saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta informāciju, aizvadītajā otrdienā, 4.martā, Rēzeknē pie mājas esošajā dīķi ledū ielūza un noslīka 5 gadus vecs bērns.


Написать комментарий