Itālijas žurnālists: Rietumu žurnālisti nevar objektīvi atspoguļot Ukrainas krīzi 8

foto: anvictory.org
foto: anvictory.org

ASV diktāta sistēma neļauj Rietumu MIL objektīvi atspoguļot Ukrainas krīzi un rada kļūdainu sabiedrisko domu, paziņoja pazīstamais Itālijas žurnālists Džuljetto Kjeza.

„Nekādas informācijas brīvības Rietumos nav. Pasaules MIL triumfē ASV diktāta sistēma. Pastāv tikai viens viedoklis. Tā ir īsta cenzūra” – teica Kjeza.

Apstiprinot savus vārdus, viņš norādīja uz to, ka Itālijas MIL nenokļuva informācija par ASV valsts sekretāra palīga Austrumeiropas jautājumos Viktorijas Nulandes telefona sarunu, kurā viņa runāja par „5 miljardu dolāru investēšanu Ukrainā”, kā arī ES Augstās pārstāves drošības un ārpolitikas jautājumos Ketrīnas Eštones telefona sarunu ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu.

„Žurnālisti paši ir tumši un izmanto cilvēku tumsonību. Piemēram, Itālijā iestāstīja, ka Krievija iebruka Ukrainā”, – teica Kjeza.

Pēc viņa pārliecības Krievijas darbību raksturojums ir „aizsardzība”, nevis „uzbrukums”: „Krievijai bija jāreaģē”.

„Krievijai, protams, Ukrainā ir savas intereses. Tāpat kā tās ir ASV un Eiropai. Visiem pastāv savas intereses, svarīgi, lai tās tiktu realizētas likumīgā ceļā”, – atzīmēja Kjeza.

Pēc viņa pārliecības aiz „Ukrainas apvērsuma atradās ilga un rūpīga ASV sagatavošanās”. „Kā vēl var vērtēt Nulandes vārdus par 5 miljardiem? Viss ir acīmredzams”, – teica žurnālists, kurš tuvākajās dienās dosies uz Krimu.

Viņš domā, ka ASV sen gatavojās, sākot jau ar „oranžo revolūciju”. „Tā revolūcija izgāzās, atnāca Janukovičs, kurš nav labākais līderis. Un radās apstākļi, kad varēja izmantot varas vājumu. Kas arī notika. Amerikai Ukraina ir vajadzīga NATO”, – secināja Kjeza.

Džuljetto Kjeza daudzus gadus strādāja par korespondentu Maskavā, kļuva par PSRS sabrukuma liecinieku, kā arī jaunās demokrātiskās Krievijas rašanās un tapšanas liecinieku. 2004. gadā Kjeza tika ievēlēts Eiropas Parlamentā, kur piedalījās vairāku komisiju vadīšanā, kuras nodarbojas ar ES attiecībām ar Krieviju un bijušajām padomju republikām, – ziņo vz.ru.

Patlaban Kjeza aktīvi nodarbojas ar sabiedrisko darbību, ietilpst New Policy Forum direktoru padomē, kā arī vada savu politisko kustību „Alternatīva”.

Atgādināsim, ka trešdien internetā nokļuva Igaunijas ārlietu ministra Urmasa Paeta un ES Augstās pārstāves ārlietu un drošības jautājumos Ketrīnas Eštones telefona saraksta ieraksts.

Krievijas Ārlietu ministrija pauda pārsteigumu par Eiropas Savienības atteikšanos komentēt ziņojumu par sarunas noplūdi.

Pirms YouTube bija ievietota ASV valsts sekretāra palīga Viktorijas Nulandes un ASV sūtni Ukrainā Džefriju Pajetu telefona sarunas ieraksts.

Tajā diplomāti apsprieda, kā pareizi izvietot Ukrainas opozīcijas līderus nākamajā valsts valdībā.

Nulande iebilda pret partijas „UDAR” līdera Vitālija Kličko iekļaušanu ministru kabinetā un solīja premjera posteni „Batjkovščinas” līderim Arsēnijam Jaceņukam.

Sarunas beigās Nulande pieļāva skaidri saprotamu ES adresētu rupju izteicienu „F...k the EU” tās neizlēmīgās attieksmes pret Ukrainu dēļ.

Vēlāk Nulande atvainojās par nekorekto izteikšanos, tai pašā laikā Valsts departaments atteicās apstiprināt vai atspēkot internetā ievietotā ieraksta autentiskumu.


Написать комментарий

Luk ar izplust taisniba! Zel tik ka lielie blauri to neatcresies, pec gada!

Varētu domāt, ka objektīvi ir austrumu -resp. Krievijas varas kontrolētie žurnālisti...tā ka bēdīgā kārtā atkal
patiesība ir tur-ārā...

Kāpēc šī mājas lapa publicē klaju Maskavas demagoģiju? Protams ir cilvēki, kuriem ir pašvaki ar domāšanu un viņi nespēj analizēt izlasīto, bet ceru, ka lielākā daļa, šai "melu teorijai" paiet garām.

Šis komununists nav nekāds žurnālists, bet visīstākais kremļa propagandists, kas tusē kopā ar krievu šovionistiem Latvijā.

jaunā "demokrātiskā" krievija

parsmejos par sho putina nopirkto pastalu :))
lai gan jaatceras kad ari italija savulaik bija fashistiska valsts, tadel varbut ari aizstav fashistisko krieviju

Interesanti.. vai tāds žurnālists vispār eksistē?

Jā, eksistē.Giulietto Chiesa ir vecs itāļu komuņaga, iespējams - PSRS laiku aģents, pazīstams ar savu antiamerikānismu. Tas ir tas pats cilvēks, kas 2008.g., kad Krievija iebruka Gruzijā, atbalstījaKrieviju.

Написать комментарий