Bulgārijas, Rumānijas un ASV jūras kara flote uzsāka kopējas mācības Melnajā jūrā 1

foto: intergid.ru
foto: intergid.ru

Iepriekš nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ atliktās kopējās mācības ar Bulgārijas, Rumānijas un ASV jūras kara flotes kuģu piedalīšanos sākās Melnās jūras Rietumu daļā, ziņo Reitera aģentūra.

Mācības tika plānotas 2013. gadā un ir kopējo triju valstu jūras kara flotes sagatavošanās daļa. Mācību mērķis ir paaugstināt operatīvo NATO dalībvalstu jūras kara flotes vienību saderību, ziņo ITAR-TASS.

Mācības notiek Rumānijas teritoriālajos ūdeņos. Tajās piedalās Bulgārijas fregate „Drizki”, trīs Rumānijas kuģi un ASV aviobāzes kuģis Truxtun. Kuģis ir aviācijas trieciengrupas daļa George H.W. Bush aviobāzes kuģa vadībā, kurš darbojas ASV jūras kara sestās flotes atbildības zonā. Šis Arleigh Burke tipa kuģis ir aprīkots ar apziņošanas un pretgaisa aizsardzības sistēmu Aegis ar pārtvērējraķetēm un spārnotajām raķetēm „Tomahawk”, – ziņo vz.ru.

Iepriekš tika ziņots, ka Truxtun kuģa ienākšana Melnās jūras ostā Varna, kā arī kopējās mācības ar Bulgārijas, Rumānijas un ASV jūras kara flotes kuģa piedalīšanos ir atliktas vismaz uz diennakti nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ.

Atzīmēsim, ka bez Truxtun Melnajā jūrā atrodas arī otrs ASV kuģis – fregate Taylor, kurš tika nosūtīts uz jūras Austrumu daļu drošības pasākumu nodrošināšanai Soču Olimpisko spēļu laikā. 12. februārī tam tika bojātas dzenskrūves, pietauvojoties Samsuna ostā uzpildei. Patlaban bojājumi tiek laboti.

ASV uzsver, ka Truxtun atrašanās Melnajā jūrā nav saistīta ar Ukrainas krīzi.

Saskaņā ar Montrē konvenciju par jūras šaurumu statusu valstu kara kuģi, kuriem nav izejas uz Melno jūru, var atrasties tās ūdeņos ne ilgāk kā 21 dienu. 


Написать комментарий

Rumaniem irarmija? Viniem vel vistas skraida pa pilsetam