ASV izlūkdienesti: Krievijas iebrukums Austrumukrainā – reālāks nekā domāts; bažas arī par Baltiju

foto: db.lv
foto: db.lv

Iespēja, ka Krievijas armija iebruks Ukrainas austrumos, ir daudz lielāka, nekā domāts iepriekš, secinājuši ASV izlūkdienesti.

Lai arī droši neko nevar apgalvot, pēdējo trīs četru dienu laikā vērojamas satraucošas pazīmes, kas liecina par iespējamu Krievijas iebrukumu Ukrainā, paliekot anonīmas, amerikāņu medijam CNN ziņoja divas ASV amatpersonas.

ASV izlūkdienestiem bažas par iespējamu iebrukumu Ukrainā rada fakts, ka patlaban pie Ukrainas robežas izvietoti vairāk nekā 30 tūkstoši Krievijas armijas karavīru, savukārt citās vienībās ir izsludināta kaujas gatavība. Krievijas oficiālais skaidrojums savu spēku izvietošanai Ukrainā ir militārās mācības.

Tiek ziņots, ka karaspēka koncentrēšana kvantitātes un kvalitātes ziņā atgādina situāciju pirms Krievijas iebrukumiem Čečenijā un Gruzijā.

Līdz ar augošajām bažām ASV armija un izlūkdienesti informējuši par saviem novērojumiem arī ASV Kongresu un par situācijas nopietnību informēts arī Baltais nams.

Tāpat ASV amatpersonas paudušas bažas, ka Krievija varētu plānot ne vien iebrukumu Ukrainā, bet arī vērienīgāku savu robežu paplašināšanu, piemēram, uzbrūkot Baltijas valstīm vai Moldovai.

Krievijas armijas spēki pārņēmuši Ukrainas militārās bāzes Krimas pussalā. Pēdējo Krievijas armijas spēki ieņēma bāzi Feodosijā, kurai Krievijas armija uzbruka no divām pusēm. Uzbrukumā tika izmantoti bruņutransportieri un apdullinošas granātas. Krievu armijnieki ielenkuši ukraiņus un sasējuši virsnieku rokas.


Написать комментарий