Ginekoloģe: Dažas meitenes par grūtniecību uzzina dzemdību laikā

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Ārstu praksē bijuši gadījumi, kad meitenes uzzinājušas par savu grūtniecību tikai dzemdību laikā, intervijā radio Baltkom sacīja Rīgas Austrumu slimnīcas ginekoloģijas klīnikas vadītāja Nellija Lietuviete.

"Manā praksē bijuši divi gadījumi, kad sieviete vai nu negribēja pamanīt grūtniecības pazīmes vai tiešām tās nepamanīja. Vienkārši ir neizglītoti cilvēki. Manā praksē ir bijis gadījums, kad sieviete uzzināja par savu grūtniecību devītajā mēnesī. Šī sieviete vērsās pie ārsta vēdera sāpju dēļ. Mediķi konstatēja, ka viņai ir jau 40.grūtniecības nedēļa un bērns sver četrus kilogramus. Viņa nomira dzemdību laikā asins saindēšanās dēļ," sacīja Lietuviete.

Ginekoloģe arī piebilde, ka visbiežāk par savu grūtniecību nenojauš meitenes vecumā ap 14 gadiem.

Portāls Mixnews.lv jau rakstīja, ka viena 20 gadus vecā studente Sofija Oldridža par savu grūtniecību uzzināja tikai dzemdību laikā.

"Man nebija ne jausmas, ka esmu stāvoklī. Es apmeklēju ballītēs un piedzēros ar draugiem, pat nenojaušot, ka iznēsāju bērnu. Mans ķermenis vispār nemainījās: es nēsāju desmitā izmēra topus un mini svārkus. Saprotu, ka tas izklausās muļķīgi, bet es tiešām nejutu nevienu grūtniecības izpausmi, tāpēc notikušais ātrās palīdzības mašīnā mani šokēja. Es atceros kontrakcijas, bet pēc tam pamodos slimnīcas palātā ar bērnu uz rokām. Pēc dzemdībām man līdzi nebija pat autiņbiksīšu mazulim, nerunājot par apģērbu, gultiņu vai ratiem, " pastāstīja meitene.
 


Написать комментарий