Fox News: Lai ko mēs arī darītu, Putins jau ir uzvarējis 3

foto: ruposters.ru
foto: ruposters.ru

Ženēvas vienošanās kļuva par kārtējo Baraka Obamas neveiksmi, apgalvo Fox News analītiķis Ralfs Pīters.

Pēc viņa vārdiem Krievijai Ukrainā tagad ir atraisītas rokas, bet tai pašā laikā Kijeva ir ierobežota, un nevar atjaunot kārtību savā teritorijā.

Kā ziņo russian.rt.com, pirms dažām stundām ASV prezidents Obama uzstājās Baltā nama preses konferencē, lai apspriestu vienošanos, kura ceturtdien tika noslēgta ar Krieviju. Viņš brīdināja, ka nav vērts pret to izturēties optimistiski.

Baraks Obama, ASV prezidents: Es ceru, ka mēs tik tiešām redzēsim rezultātus tuvākajās dienās. Es domāju, ņemot vērā iepriekšējo darbu, mēs varam ar to rēķināties. Mums jābūt gataviem atbildēt uz Krievijas iejaukšanās mēģinājumiem.

Apakšpulkvedis Ralfs Pīters, Fox News militārais analītiķis, demisionējis virsnieks. Ralf, esam priecīgi jūs redzēt. Ko jūs par to domājat? Prezidents paziņoja, ka mums ir diplomātiskā risinājuma iespēja, kura var samazināt sasprindzinājumu. Tomēr viņš brīdina, ka militāra iejaukšanās netiek apspriesta.

Ralfs Pīterss, Fox News analītiķis: Patīkami redzēt, ka prezidents Obama ir kļuvis apdomīgāks attiecībās ar Vladimiru Putinu.

Neviens nerunā par NATO un ASV iejaukšanos, tā kā prezidentam jāaizveras. Viņš turpina teikt Putinam, ka mēs neveiksim nekādas militāras operācijas. Viņam nav jāvilcinās tādēļ, ka tas tikai uzmundrina Putinu. Tas viņam parāda, ka mēs baidāmies.

Un vēl viens moments. Šīs vienošanās, kura ir izstrādāta Ženēvā, teksts šausmina. Tā ir dāvana Vladimiram Putinam. Ja paskatās uz to, kas tur ir teikts.

Kādēļ?

Ralfs Pīters: Tā neuzliek pienākumu Vladimiram Putinam veikt kaut kādus soļus vai atteikties no kaut kādām darbībām. Uz priekšlikumu atbrīvot ēkas Ukrainas austrumos viņš vienkārši paziņoja, ka viņš nekontrolē šos cilvēkus, un viņi ir vietējie patrioti.

Tai pašā laikā šī vienošanās un baidos, ka tas ir neizbēgami, liedz ukraiņiem iespēju izmantot Ukrainas likumus Ukrainas teritorijā. Es domāju, ka mēs piespiedīsim Ukrainu pieņemt šo vienošanos tādēļ, ka tā dos mums pagaidu pamieru. Bet tas ir briesmīgi.

Prezidents Obama nevar mēroties spēkiem ar Vladimiru Putinu. Kerijs nevar sacensties ar ārlietu ministru Sergeju Lavrovu. Putins domā desmitgadēs. Prezidents domā tikai par to, kā pārvarēt pašreizējo krīzi.

Piedodiet, ka novirzos no tēmas, bet nostādīt Obamu pret Putinu ir tas pats, kas nostādīt pūdeli pret pitbulu un  minēt, kurš uzvarēs.

Vai tas ir tas pats, kas notika ar Sīriju? Mēs uzstājāmies, draudējām, brīdinājām. Bet, kad sāka iet slikti, mēs neizpildījām draudus, bet vienkārši parakstījām vienošanos, it kā tas būtu problēmas risinājums. Daudzi mūs kritizēja par to, ka mēs vienkārši slēpjamies aiz šīs vienošanās.

Ralfs Pīters: Tā ir ļoti laba piezīme. Neapšaubāmi, šī vienošanās kaut kādā mērā ir līdzīga ar to. Obama atkal pūtīs no visa spēka, lai salauztu Putina mājiņu. Bet patiesībā viņš neko nedara, Obama atkal pats sevi ir iedzinis stūrī. Vēl vienu paralēli var novilkt ar Krimu. Putins izdarīja to pašu, tikai lielākā mērogā. Nekāds sods nesekoja. Pēc tam, kad mēs to visu apspriedām un redzējām ar savām acīm, kā viss notiek, nekāds sods nesekoja. Putins nodomāja: „Man tas viss izdevās Krimā, tad kādēļ to nedarīt Austrumukrainā?”.

Ja tas tik tiešām notiks, ko tas nozīmēs Putinam?

Ralfs Pīters: Tas var notikt pēc vairākām nedēļām vai mēnešiem, vai turpināsies vēl vairākus gadus ar visiem šiem tiesiskajiem ierobežojumiem. Tomēr Putins ir Austrumukrainā, un viņš nedomā iet prom. Putins ir uzvarējis.

Pat, ja mēs ieviesīsim sankcijas, kuras, es ceru, mēs tomēr ieviesīsim tādēļ, ka viņam jānodara sāpes, pie viņa vienalga būs Austrumukraina. Viņš ir izsalcis. Viņš nekādi nevar piesātināties un kļūst tikai izsalkušāks. Mēs atbalstām dēmonu, monstru. Agri vai vēlu mums viņam jāizrāda pretspars. Putinam atpakaļceļa nav. Kamēr viņa priekšā neparādīsies šķērslis, viņš neapstāsies. Bet mēs pagaidām neesam izveidojuši šādu šķērsli.


Написать комментарий

PREDATORu ir jāsoda. Nirnberga - 2 raud pēc šiem rašistiem.

Domāju, ka nē, bet esmu pārleicināts, ka tas ir Putina, Krievijas impērijas beigu sākums. Krievija un krievi ir atmodinājuši to, kas ilgi snauda, lai reiz pamostos - Patieso ļaunumu pret sevi, jo reiz par to, kas tika pastrādāts reiz būs jāsamaksā!!!

To vēl sauc arī par Pirra uzvaru.

Написать комментарий