Gorod.lv aptauja: katrs ceturtais respondents ir gatavs dzīvot laukos ar nosacījumu, ka tur ir darbs 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, mūsu valsts iedzīvotāju skaitam ir samazināšanās tendence, turklāt īpaši tas ir jūtams laukos. Vai tas ir saistīts tikai ar to, ka ciematos un ciemos ir grūtāk atrast darbu, nekā pilsētās vai te slēpjas citi iemesli?

Kā parādīja kārtējā portāla Gorod.lv aptauja, kopumā attieksme pret dzīvošanu laukos respondentiem nav negatīva. Tā, no kopējā aptaujāto skaita 8% jau dzīvo laukos, 11% pārliecinoši atbildēja, ka vēlētos dzīvot laukos.

Savukārt 24% respondentu atzīmēja, ka vēlētos tur dzīvot, ja tur būtu darbavietas. Vēl 10% portāla Gorod.lv lasītāju ar nosacījumu, ka laukos var nodibināt savu uzņēmumu, būtu ar mieru pārcelties no pilsētas uz laukiem.

Kopumā 32% aptaujāto, kas kopējā ainā sastāda mazāko daļu, uzskata, ka viņi nav radīti dzīvei lauku apvidū, un vēl 9% respondentu domā, ka tas nav perspektīvi. Tikai 3% respondentu atzīmēja, ka nekad nav par to domājuši, vai viņi vēlētos dzīvot laukos.

Interesanti, ka pēdējā laikā starptautiskajos MIL arvien biežāk parādās informācija par to, ka cilvēki dod priekšroku aizbēgt no pilsētas steigas klusajos ciemos, kuros viņi var nopirkt sev mājokli, uzsākt savu biznesu un kopumā uzlabot dzīves kvalitāti.

 


Написать комментарий

TOTIES RĪDZINIEKI UZ LAUKU IEDZĪVOTĀJIEM SKATĀS AR TĀDU PĀRĀKUMU IT KĀ MĒS NĀKTU NO AKMENS LAIKMETA!
JA KATRS RĪDZINIEKS IR CEĻOJIS VISMAZ UZ TURCIJU VAI ALPIEM SLĒPOT,TAD LAUKOS TO VAR TIKAI RETAIS,TIKT PIE ĀRSTA VAI UZ TE'\ATRI LAUKOS IZMAKSĀ DAUDZ DĀRGĀK NEKĀ PILSĒTĀ, SATIKSME ARVIEN PASLIKTINĀS ,BET ALGAS LAUKOS KĀ PADOMJU LAIKOS - MINIMĀLAS, JO IR VĒL PIEMĀJAS DĀRZIŅŠ ,KUR AUDZĒT PĀRTIKU!