Vācijas valdība izteicās pret Snoudena nopratināšanu

foto: zn.ua
foto: zn.ua

Vācijas valdība pielika punktu ieilgušajai diskusijai par to, vai aicināt uz valsti liecību sniegšanai Edvardu Snoudenu. Bijušais ASV specdienestu darbinieks neatbrauks, jo nevar kaitēt „valsts interesēm”, – ziņo newsdaily.com.ua.

Vācijas valdībā izteicās pret Snoudena nopratināšanu valsts teritorijā, motivējot atteikšanos ar „valsts interesēm”, ziņo Vācijas laikraksts Züddeutsche Zeitung. Dokumentā, kurš ir sagatavots „ieinteresētājiem resoriem” un ir nonācis izdevuma rīcībā, teikts, ka šādas noklausīšanās „strādās pret vitāli svarīgām VFR interesēm”. Kaut gan valdība uzskata par savu pienākumu atbalstīt bundestāga komisiju, kura izmeklē ASV NDP darbību Vācijā, tā uzskata, ka izmeklēšana nedrīkst kaitēt nacionālajām interesēm. Tādēļ Snoudena uzaicināšana tiek atlikta uz nenoteiktu laiku.

Züddeutsche Zeitung pievērš uzmanību tam, ka valdība uzlika veto brīdī, kad Vācijas kanclere Angela Merkele devās vizītē uz Vašingtonu.

Strīds par iespēju izsaukt Snoudenu liecību sniegšanai bundestāga komisijā turpinās jau vairākas nedēļas. Komisijas priekšsēdētājs KDS deputāts Klemenss Biningers uzstājas pret šādu uzaicinājumu. Viņa oponenti, kuri pārstāv kreisās partijas un „zaļo” partiju, tieši otrādi uzstāj uz noklausīšanos. To vidū, kuri joprojām uzstāj uz Snoudena uzaicināšanu uz Berlīni ir „zaļo” deputāts Hanss Kristiāns Štrēbele, kurš tikās ar bijušo ASV specdienestu darbinieku Maskavā 2013. gada rudenī.


Написать комментарий