Saskaņā ar pētījumu, šobrīd 33% Ukrainas iedzīvotāju Padomju Savienības (PSRS) sabrukumu 1991. gadā uzskata par traģēdiju, bet 49% to vērtē pozitīvi. Sociologi norāda, ka patika pret PSRS kopš 2010. gada ir samazinājusies pusotru reizi, jo tad PSRS sabrukumu negatīvi vērtēja 46% Ukrainas iedzīvotāju.

Savukārt to skaits, kas Padomju Savienības sabrukumu vērtē pozitīvi, pieaudzis no 36 līdz 49%. Viskrasāk šīs attieksmes pārmaiņas esot notikušas pērn.

Tajā pat laikā šis sadalījums nav vienmērīgs visā valstī - Ukrainas centrā aptuveni viena trešā daļa PSRS sabrukumu vērtē negatīvi, valsts austrumos - aptuveni puse, bet Donbasa apgabalā aptuveni 60%. Tāpat Padomju Savienības sabrukumu vairāk pārdzīvo vecāka gadagājuma iedzīvotāji, kā arī tie Ukrainas iedzīvotāji, kuriem ir zems izglītības un ienākumu līmenis.

Savukārt etnisko krievu vidū negatīvs vērtējums pret PSRS sabrukumu kopš 2010. gada ir pat palielinājies no 55% līdz 60%, kamēr etnisko ukraiņu vidū samazinājies no 38% līdz 29%.

Attieksme pret Staļinu visā Ukrainā vērtējama kā negatīva. Vidēji tikai 20% viņu vērtē pozitīvi, bet Donbasa reģionā, kur attieksme caurmērā ir vispozitīvākā, viņu pozitīvi vērtē 36% iedzīvotāju. Arī šajā ziņā redzama korelācija starp vecumu, izglītības un ienākumu līmeni - vecākiem cilvēkiem, cilvēkiem ar zemiem ienākumiem un izglītības līmeni Staļins simpatizē vairāk.

Vēl pērnajā gadā attieksme pret putinu bijusi vairāk pozitīva - 47% viņu vērtējuši pozitīvi, bet 40% negatīvi. Šogad attieksme ir krasi mainījusies un pozitīvi viņu vērtē 16%, bet negatīvi - 76%.

Tikai Donbasa apgabalā vairāk ir to, kas Putinu vērtē pozitīvi - 66%. Pārējos reģionos dominē negatīva attieksme - Ukrainas dienvidos un austrumos Putinu negatīvi vērtē vidēji 70%, bet Ukrainas ziemeļos, centrālajā reģionā un rietumos negatīvi viņu vērtē vairāk nekā 90% .

Pozitīva attieksme pret Putinu ir mazāk nekā pusei etnisko krievu un katram desmitajam etniskajam ukrainim.

Pētījumā aptaujāti 2000 respondenti vecāki par 18 gadiem. Iespējamā kļūda tiek vērtēta ne vairāk kā 2,2% robežās.