Jaunzēlandiešu students tualetē atrod 80 000 dolāru

foto: goodfon.ru
foto: goodfon.ru

Jaunzēlandiešu studentam, kas Austrālijā strādā par apkopēju, ļauts paturēt Melburnas tualetē atrastos 81 597 Austrālijas dolārus (58 480 eiro), raksta ārvalstu mediji.

Pirms trim gadiem, tīrot tualeti televīzijas kanāla "Channel 9" ēkā Melburnā, Čamindu Amarsinge atrada ar 50 un 100 Austrālijas dolāru banknotēm pilnu atkritumu spaini.

"To bija pārāk daudz, lai varētu izskaitīt," viņš pastāstīja. "Nodomāju, ka kāds mēģina mani izjokot, taču pieskaroties sapratu, ka tā ir īsta nauda."

Amarsinge informēja par to savu priekšnieku, un drīz vien atgadījums nonāca policijas redzeslokā. Kopumā tualetē tika atrasti vairāk nekā 100 000 Austrālijas dolāru (71 760 eiro). Daļa bija paslēpta caurulēs. Policija nespēja noskaidrot atrastās naudas avotu, un tās īpašnieks tā arī nepieteicās.

Šonedēļ Amarsingem tika paziņots, ka viņš varēs paturēt lielāko daļu no atraduma - 81 597 Austrālijas dolārus. Atlikusī daļa pienākas Austrālijas valdībai.

"Nav nekāda iemesla, lai godprātība netiktu atalgota," norādīja austrāliešu miertiesnesis Maikls Smits. Viņam piekrita arī izmeklētājs Daniels Torns.

"Visi mani kolēģi uzskatīja tāpat. Viņš ir nabadzīgs students, kuram pat neienāca prātā naudu paņemt sev un nevienam par to neteikt," viņš teica intervijā laikrakstam "Herald Sun".

Amarsinge saņemto naudu uzskata par svētību. Students pavēstīja, ka daļu atdošot ģimenei, daļu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, bet atlikušo - budistu templim Austrālijā.

"Man ļoti, ļoti paveicies. Es to nenotriekšu," viņš sacīja.


Написать комментарий