Daugavpils novada dome ir sadalījusi līdzekļus mācību grāmatu un līdzekļu iegādei skolām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā Daugavpils novada deputātu sēdē tika izskatīts jautājums par valsts dotācijas sadali, kura ir paredzēta mācību grāmatu un līdzekļu iegādei novada skolām.

Kā paziņoja Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, šogad, pamatojoties uz Izglītības un kultūras ministrijas rīkojumu, Daugavpils novadam mācību grāmatu un līdzekļu iegādei tika izdalīti 37 637 eiro, kas sastāda apmēram 19 eiro uz vienu skolēnu.

Tādējādi lielākā summa tika izdalīta Špoģu vidusskolai – 7 429 eiro, no kuriem par 3 500 tiks iegādāta mācību literatūra un 3 929 eiro – mācību līdzekļi. Sventes vidusskolai izdalīti 4 008 eiro (1900 eiro mācību literatūrai un 2 108 mācību līdzekļiem). Zemgales vidusskolai izdalīti 2 930 eiro, Salienas vidusskolai – 2 741 eiro, Vaboles vidusskolai – 2 703 eiro, Lāču pamatskolai – 2 541 eiro, Naujenes pamatskolai – 2 287 eiro.

Kā atzīmēja I. Bulaša, tieši skolas noteica, kāda līdzekļu daļa tiks izmantota mācību literatūras un līdzekļu iegādei.

Deputāti apstiprināja lēmumu par līdzekļu sadali novada skolām mācību grāmatu un līdzekļu iegādei vienbalsīgi bez papildjautājumiem vai priekšlikumiem.


Написать комментарий