Daugavpils novada dome pagarināja topogrāfiskās dokumentācijas sagatavošanas termiņu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes kārtējā sēdē deputāti skatīja jautājumu par grozījumu pieņemšanu pašvaldības saistošajos noteikumos par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzes izveidi, uzturēšanu un informācijas apriti.

Ziņotājs – Daugavpils novada domes Būvvaldes zemes ierīcības inženieris Kaspars Kudiņš – pastāstīja, ka grozījumi ir saistīti ar iesniegto topogrāfisko mērījumu sagatavošanas termiņu. Agrāk Būvvalde minētos dokumentus izvērtēja trīs dienu laikā, savukārt tagad, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem, šis termiņš tika pagarināts līdz 10 dienām.

Diskusijas gaitā deputāts Jevgeņijs Gridasovs uzdeva jautājumus par to, ar ko ir saistīta nepieciešamība pieņemt grozījumus, kādi dokumentācijas izskatīšanas termiņi pieņemti citās pašvaldībās, cik daudz dokumentu saskaņots 2014.gadā.

K.Kudiņš, atbildot uz minētiem jautājumiem, norādīja, ka Būvvalde saņem visai lielu dokumentācijas apjomu, kuru 3 dienu laikā nav iespējams apstrādāt un saskaņot. Šogad ir saskaņoti 30 dokumenti. Nosakot dokumentācijas izskatīšanas termiņu, arī citās pašvaldības ņem vērā Ministru kabineta noteikumus Nr.281.

J.Gridasovs atzīmēja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju, ar topogrāfiju nodarbojušās firmas dokumentācijas izskatīšanas termiņa pagarināšanu vērtē negatīvi, jo tādēļ palielināsies būvobjektu vērtēšanas termiņš.

„Saskaņā ar manā rīcībā esošo informāciju, citās pašvaldībās dokumentāciju sagatavo divu-trīs dienu laikā. Manuprāt, maksimālais termiņš nedrīkst pārsniegt piecas dienas”, atzīmēja J.Gridasovs.

Savukārt Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Kucins norādīja, ka, ja pastāv Ministru kabineta noteikumi, kuri ļauj palielināt dokumentācijas izskatīšanas termiņu, šī iespēja jāizmanto, lai uzlabotu dokumentācijas kvalitāti.

Balsošanas rezultātā vairākums deputāti atbalstīja grozījumu pieņemšanu, pret to bija Jevgeņijs Gridasovs un Valērijs Hrapāns.


Написать комментарий