P.Dzalbe paziņoja, ka pēdējo reizi balso par „legālo reketu”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

15.maijā Daugavpils pilsētas domes sēdē tika pieņemts lēmums atļaut Krievu vidusskolai-licejam pieņemt trešo metālisko skapīšu partiju, kuru skolas vajadzībām iegādājās vecāku sabiedriskā organizācija, sakarā ar ko vicemērs Pēteris Dzalbe izteica neapmierinātību.

Zīmīgi, ka Pēteris Dzalbe, nebūdams pilsētas izglītības jomas kurators, paziņoja, ka turpmāk vecāku ziedojumi netiks pieņemti un situācija jāmaina. Nedaudz dīvaini izklausījās arī P.Dzalbes pārmetumi pašvaldībai, kurai jānodrošina skolas ar visu nepieciešamo.

„Diemžēl pašvaldība savas funkcijas ir uzvēlusi uz skolēnu vecāku pleciem. Pašvaldībai jānodrošina skolas ar visu nepieciešamo, bet skolas direktors nolēma griezties pie vecākiem, nevis pie pašvaldības. Tas tā nevar turpināties. Šī sistēma jāmaina”, atzīmēja P.Dzalbe.

Vicemērs piebilda, ka varētu saprast, ja vecāku ziedojumi tiktu izmantoti skolotāju kvalifikācijas paaugstināšanai, vieslektoru pieaicināšanai, bet skapīšu iegāde ir pašvaldības funkcija un Izglītības pārvaldei jānodrošina šīs funkcijas izpilde.

„Ja tā būtu sponsoru nauda – būtu labi, bet tas ir „legālais rekets”. Godīgi sakot, es šādu lēmumu pieņemšanu atbalstu pēdējo reizi”, paziņoja vicemērs.

Savukārt izglītības jomas kurators Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka minētais jautājums tika apspriests arī iepriekš, un, pēc viņa domām, nepieciešamība vākt līdzekļus skapīšu iegādei ir apšaubāma, jo ne visi vecāki var atļauties ziedot naudu, un ar visu nepieciešamo skolas apgādā pašvaldība.

Zīmīgi, ka neviens no deputātiem neatcerējās, ka Izglītības pārvalde ik gadu iesniedz viņiem budžeta projektu, ierosinot uzlabot izglītības iestāžu materiāli tehnisko bāzi un infrastruktūru. Tomēr ik gadu visam nepieciešamajam trūkst līdzekļu un Budžeta komisija ievērojami samazina piedāvāto tāmju summas.


Написать комментарий