Politologs par vēlēšanām: Demisionējot Dombrovskis uzlika savai «reitinga kūkai» ķirsīti

foto: Rūta Kalmuka, F64
foto: Rūta Kalmuka, F64

Bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) demisija ietekmēja arī viņa reitingu un popularitāti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, un ar demisijas palīdzību viņš uzlika savam reitingam ķirsīti - kā kūkai uz krēma, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja politologs Filips Rajevskis.

Tomēr viņš norādīja, ka demisija nebija galvenais iemesls "Vienotības" uzvarai.

"Rezultāts ir diezgan likumsakarīgs, ņemot vērā to komandu, ko partija piedāvāja vēlētājiem. Tā tomēr bija sapņu komanda, jo tur bija visi "Vienotības" TOP kandidāti, kuri šādā sastāvā varētu parādīt ļoti labus rezultātus arī Saeimas vēlēšanās. Tagad ir jautājums, kā viņi nākotnē pārdzīvos šādu līderu aizbraukšanu," sacīja Rajevskis.

Runājot par zemo vēlētāju aktivitāti, politologs uzsvēra, ka Latvijas iedzīvotājiem šīs vēlēšanas ir diezgan abstraktas, jo daudzi nezina, ar ko īsti nodarbojas Eiropas Parlaments.

"Pašvaldību vēlēšanās balsojam par tiem, kuri nodrošina komunālos pakalpojumus, tīrību, sabiedrisko transportu – ļoti saprotamas ikdienā lietas. Bet EP vēlēšanās mēs balsojam par cilvēkiem, kuri nodarbojas, kā daudziem cilvēkiem šķiet, Dievs vien zina ar ko un kur," atzina Rajevskis.


Написать комментарий