Snoudens: Es biju nevis hakeris, bet īsts spiegs

foto: topwar.ru
foto: topwar.ru

Bijušais NDA darbinieks Edvards Snoudens sniedza ekskluzīvu interviju NBC televīzijas kanāla raidījumu vadītājam Braienam Viljamsam.

Tajā viņš atspēkoja ASV specdienestu apgalvojumus par to, ka viņš bija tikai hakeris, kurš ir nozadzis slepenu informāciju.

„Mani sagatavoja kā spiegu tiešā šī vārda nozīmē. Es strādāju ārzemēs aizsegā, izmantoju svešus vārdus”, – paskaidroja Snoudens, kurš atrodas Maskavā.

„Bet es tik tiešām esmu tehniskais eksperts. Mans uzdevums bija nevis vervēt aģentus, bet darīt tā, lai sistēmas strādātu ASV labā. Un es to darīju dažādos līmeņos – līdz pat augstākajam valdības līmenim”, – sacīja bijušais NDA darbinieks.

„Kad Vašingtonā saka, ka es biju tikai hakeris vai vienkāršs sistēmas administrators, viņi maldina. Es izstrādāju informācijas saglabāšanas un cilvēku drošības nodrošināšanas metodikas sarežģītākās situācijās visā pasaulē”, – apgalvo Snoudens.

Viljams interviju ar Snoudenu sagatavoja vairākus mēnešus. Tās dēļ ASV žurnālistam nācās atbraukt uz Maskavu, kurā bijušais spiegs ir ieguvis politisko patvērumu. Viņa dzīves vietas drošības apsvērumu dēļ netiek atklāta, – ziņo top.rbc.ru.

Par Edvardu Snoudenu pasaule uzzināja, kad viņš paziņoja presei par totālu ASV specdienestu interneta un mobilo tīklu kontroli. Dzimtenē viņam ir izvirzītas apsūdzības par spiegošanu un valsts īpašuma zādzību, par kurām viņam draud 30 gadu cietumsods.

ASV senatori domā, ka Krievijas specdienesti varēja iegūt pieeju slepenajai dokumentācijai, kuru ir nozadzis Edvards Snoudens. Turklāt 95% nozagto datu ir militārs raksturs, paziņoja ASV Kongresa izlūkošanas lietu komitejas priekšsēdētājs Maiks Rodžers.

28.05.2014 , 18:30

Artjoms Filipjonoks , GOROD


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий