ASV atbalsta Ukrainas valdības darbības cīņā ar terorismu

foto: svoboda.org
foto: svoboda.org

Vašingtona uzskata par pareizām un atbalsta Ukrainas valdības darbības cīņā ar bruņotiem separātistiem austrumos un kārtības nodrošināšanas darbības reģionā.

To otrdien Vašingtonā atzīmēja ASV Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki, ziņo ukrinform.ua korespondents.

„Mēs esam satraukti par separātistu darbībām pret iedzīvotājiem Ukrainas austrumos. Mēs atbalstām Ukrainas valdības pūles miera nodibināšanā, kā arī soļus, kuri vērsti uz kārtības nodrošināšanu”, – atzīmēja Psaki.

Viņa apliecināja, ka Vašingtona rūpīgi seko notikumiem Ukrainā un atrodas ciešā kontaktā ar Ukrainas pusi. Tāpat viņa atzīmēja, ka ASV gaida „ciešu sadarbību ar ievēlēto Ukrainas prezidentu Petro Porošenko un Ukrainas tautu”, – ziņo telegraf.com.ua.

Līdz ar to Džena Psaki pauda satraukumu par Donbasā pazudušo EDSO četru novērotāju grupu un aicināja Krievijas pusi „izmantot visu savu ietekmi uz kaujiniekiem, lai EDSO pārstāvji tiktu nekavējoties atbrīvoti”.

Turklāt Psaki atzīmēja, ka ASV Valsts departaments saskata tiešu saikni starp Maskavu un separātistu kaujiniekiem Ukrainas austrumos. Pēc viņas vārdiem šo jautājumu izskata ASV administrācija, un tas tuvākajā laikā tiks novērtēts.


Написать комментарий