Puisis šomēnes absolvējis Trumses Mākslas akadēmiju, un savā izlaiduma dienā Aleksandrs publiski atzinies, ka pagaršojis cilvēka gaļu, turklāt tā bijusi viņa paša miesa - no gūžas kaula, ko ārsti viņam izoperējuši pirms četriem gadiem.

Mākslinieks nāca pasaulē ar deformētu gūžu, kā rezultātā viņš visu mūžu pārvietojies ar ratiņkrēslu vai kruķiem, taču pirms četriem gadiem nelaimīgais kauls izoperēts un aizstāts ar metāla implantu.

Aleksandrs toreiz izoperēto kaulu nolēmis pārveidot par mākslas darbu, un, lai to izdarītu, vispirms viņš savu gūžu izvārījis, lai no tās atdalītos gaļa.

Vēlāk, nokasot izvārīto miesu no kauliem, māksliniekam ienākusi prātā doma gaļu nogaršot. "Toreiz nodomāju, ka ne jau katru dienu man būs iespēja ēst cilvēka gaļu, kas turklāt nāk no manis paša ķermeņa, tāpēc es pamēģināju mazu drusciņu un sapratu, ka tai nav ne vainas," intervijā norvēģu medijiem pastāstījis Aleksandrs.

Beigās viņš notiesājis pilnīgi visu gaļu, ko bija iespējams nokasīt no kaula, turklāt klāt viņš pieēdis kartupeļu sacepumu un visu maltīti noskalojis ar sarkanvīna malku. Kā pavēstījis Aleksandrs, cilvēka miesa garšojusi pēc savvaļas aitas.

Tāpat viņš pastāstījis, ka šis rituāls viņam palīdzējis pārvarēt emocionālos pārdzīvojumus, ko viņš gadiem ilgi cietis deformētā gūžas kaula dēļ.