Starptautiskā festivāla dalībnieki papildināja Lielo Augšdaugavas musturdeķi par 520 fragmentiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Naujenes Novadpētniecības muzejs pirms diviem gadiem piedāvāja Latgales reģiona un Latvijas iedzīvotājiem piedalīties neparastā akcijā, kuras ietvaros visas čaklās rokdarbnieces uzsāka Lielā Augšdaugavas musturdeķa veidošanu, ietamborējot vai ieadot deķī Latgales pļavu puķu rudens košumu un Daugavas loku gleznaino skaistumu.

Musturdeķa veidošanas mērķis ir vairāku gadu desmitu garumā izveidot lielāko musturdeķi Latvijā, kuru varētu nostiept no viena Daugavas krasta līdz otram, iesaistot šī deķa veidošanā pēc iespējas vairāk cilvēku un iekļūstot Ginesa rekordu grāmatā. Plānots, ka musturdeķis būs 500-600 metrus garš.

Atgādināsim, ka pirmais musturdeķa fragments – 100 x 180 cm tapa no 85 kvadrātiņiem. Tā tapšanā pirmās iesaistījās Naujenes pagasta rokdarbnieces. Lielā Augšdaugavas musturdeķa veidošanas akcija turpinās un, lai iesaistītos akcijā, nepieciešams jebkurā tehnikā un krāsā noadīt, noaust vai notamborēt 10 x 10 cm vai 20 x 20 cm lielu rokdarba fragmentu-(s) (kvadrātu).

25.maijā notikušajā XX Starptautiskajā tautas mākslas festivālā „Augšdaugava” pasākuma apmeklētāji varēja apskatīt pabeigto musturdeķa daļu, kas ir teju 100 metru gara.

Festivāla „Augšdaugava” rīkotāji paziņoja, ka pēc minētiem svētkiem musturdeķis kļuva par 520 fragmentiem lielāks.

Naujenes Novadpētniecības muzejs pateicas Daugavpils novada senioriem, kuri Lielo Augšdaugavas musturdeķi papildināja ar 211 fragmentiem, kā arī novada skolu skolēnus, kuri svētku ietvaros iesniedza 110 košus fragmentus.

Tāpat muzeja darbinieki ir pateicīgi arī Kalkūnes iedzīvotājam Jānim Kokānam, kurš uzdāvināja 28 fragmentus, un Ģertrūdei Rasnačai, kura papildināja musturdeķi ar 88 fragmentiem.

Atgādinām daugavpiliešiem, ka ikviens interesents savus musturdeķa fragmentus var iesniegt Naujenes Novadpētniecības muzejā (Skolas ielā 1, Naujenes ciemā), kā arī Daugavpils novada domē vai Kultūras namā (Dobeles ielā 30).


Написать комментарий