Līgavu gājienā daugavpiliešiem un pilsētas viesiem dejos arī līgavaiņi

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Kā zināms, šonedēļ Daugavpilī notiek pasākumi Pilsētas svētku ietvaros.

Dažu dienu laikā pilsētniekiem ir iespēja baudīt koncertus vairākos pilsētas mikrorajonos, taču galvenie svētku notikumi sāksies piektdienas vakarā, kad Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notiks rokkoncerts, Kultūras namā būs Raimonda Paula koncerts, bet Vienības laukumā uzstāsies leģendārā latviešu grupa „Jumprava”, kura šogad svin 30 gadu jubileju.

Sestdienas vakarā Daugavpils centrā notiks vairāki koncerti, tostarp populārās mūzikas grupas „Bi-2” koncerts.

Svētdien, 8.jūnijā, Daugavpilī notiks Līgavu gājiens. Tā rīkotāja, kluba „Tamideja” vadītāja Gaļina Bobiļeva pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad gājiens notiks jau trešo reizi, un tajā piedalīsies teju 100 cilvēki – 96 līgavas un līgavaiņi. Pērn gājienā piedalījās 67 cilvēki.

Šogad gājienā piedalīsies 22 līgavas vecumā no 8 līdz 12 gadiem, bet vecākajai līgavai ir 54 gadi. Jāatzīmē, ka pērn vecākajai gājiena dalībniecei bija 77 gadi un, pēc viņas vārdiem, tā bija iespēja sajusties jaunai un skaistai.

„Kas ir līgavaiņi un līgavas? Tie ir cilvēki, kuri jau ir precējušies vai bija precējušies, vai tikai plāno dibināt ģimeni. Šis gājiens ir lieliska iespēja uzvilkt kāzu kleitu un iejusties līgavas lomā.

Mēs tradicionāli pulcēsimies pie Dzimtsarakstu nodaļas, iesim līdz Ledus hallei, kur fotografēsimies, un pēc tam ar limuzīniem un citām automašīnām dosimies uz Cietoksni”, pastāstīja pasākuma rīkotāja.

Uz jautājumu, vai nevajadzētu organizēt arī Līgavaiņu gājienu, G.Bobiļeva paskaidroja, ka līgavaiņi mums esot ļoti kautrīgi. „Gājienā piedalīsies un pat dejos tikai pieci drosmīgi jaunie cilvēki. Neskatoties uz to, ka mūsu līgavaiņi ir Uguns šova dalībnieki, izšķirties par piedalīšanos šajā gājienā viņiem nebija viegli”, paziņoja viņa.

Šī gada Līgavu gājiens solās būt krāšņs un neparasts pasākums, turklāt tajā piedalīsies arī Lietuvas pārstāve. Pēc G.Bobiļevas vārdiem, dažas līgavas ir pastāvīgas gājiena dalībnieces, piemēram, Daugavpils Dizaina un mākslas skolas „Saules skola” absolvente vairākus gadus pārsteidz visus ar neparastām kleitām. Pērn bija uzžuvusi kleitu no baltām un sarkanām papīra salvetēm, ko viņa izdomās šogad, redzēsim Līgavu gājienā.


Написать комментарий