Obama atzinis Krievijas «likumīgās intereses» Ukrainā

foto: ari.ru
foto: ari.ru

ASV prezidents Baraks Obama atzinis, ka Krievijai ir „likumīgas intereses” Ukrainā, ziņo CNN. Tomēr viņš uzsvēra, ka Ukrainas tautai jāpieņem „ savi lēmumi”.

Baraks Obama, ASV prezidents: Man nav šaubu par to, ka es tikšos ar Putina kungu. Mums vienmēr ir bijušas lietišķas attiecības. Un absolūti vietā ir tas, ka viņš atrodas tur tamdēļ, lai svinētu sabiedroto karaspēka izsēšanās dienu Normandijā, ja ņem vērā tos neparastos upurus, kurus pārcieta Padomju Savienības tauta Otrā pasaules kara laikā. 

Un, ja mums būs iespēja parunāt, es atkārtošu to pašu, ko es viņam teicis visā krīzes laikā. Neaizmirstiet, kaut gan mums nebija oficiālu tikšanos, es vairākas reizes sarunājos ar viņu pa telefonu no Maidana protestu sākuma. Un mans vēstījums bija ļoti konsekvents. Tā būtība: Krievijai ir likumīgas intereses tajā, kas notiek Ukrainā, kopējas robežas un vēsturisko saišu dēļ. Tomēr Ukrainai jāpieņem savi lēmumi.

Krievijas karaspēka kaimiņvalsts daļu aneksija ir nelikumīga un pārkāpj starptautiskās tiesības. Un šāda veida destabilizējošas darbības, kuras mēs patlaban novērojam un kuras iedvesmo un finansē Krievija, nav likumīgas un konstruktīvas.


Написать комментарий