Krievijas televīzijas tiešajā ēterā izskan skarbi pārmetumi par separātistu atbalstīšanu

foto: kadrs no video
foto: kadrs no video

Šonedēļ Krievijas televīzijas "PBK" ziņu pārraidē gadījusies "liksta" – tiešajā ēterā sazvanītais Ukrainas Neatkarīgo ogļraču arodbiedrības priekšsēdētājs Mihails Voļiņecs, stāstot par situāciju separātistu pārņemtajā Doņeckas apgabalā, paspējis paziņot, ka vaina par konflikta saasināšanu jāuzņemas Krievijai, kas atbalsta kaujiniekus.

Saites uz video, kurā iemūžināts, kā raidījuma vadītājs cenšas pārtraukt Voļineca stāstījumu par to, ka Doņeckas šahtās strādājošie cilvēki neatbalsta separātistu aktivitātes, sociālajos tīklos aktīvi izplata Krievijas opozīcijas politiķi, piemēram, Boriss Ņemcovs.

Uz ogļraču arodbiedrības vadītāja pārmetumiem Krievijai raidījuma vadītājs reaģē ar apgalvojumu, ka vēl pirms nedēļas Voļiņecs esot bijis gluži pretējās domās un, pieprasot pierādījumus par to, ka "Kamaz" kravas automašīnas ar separātistu kaujiniekiem ir ieradušās no Krievijas, apvaino viņu ukraiņu propagandas izplatīšanā.

Jau vēstīts, ka pirms dažām dienām pašpasludinātais Slovjanskas mērs Vjačeslavs Ponomorjovs internetā ievietotā videouzrunā paziņoja, ka solītās palīdzības vietā "Krievija ir atsūtījusi čečenu algotņus, kurus nav iespējams kontrolēt". Viņš arī paziņoja, ka čečenu kaujinieki apzināti piekopj tādu kaujas taktiku, kas palielina iespēju, ka Ukrainas drošības spēki atklās uguni pret civiliedzīvotājiem. Īsi pēc šī paziņojuma par Strēlnieku iesauktais separātistu kaujinieku līderis Igors Girkins devis pavēli arestēt Ponomorjovu.


Написать комментарий