Daugavpils autobusu parka starppilsētu reisiem šogad ir lielāks pieprasījums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Izskatot Daugavpils autobusu parka darba un attīstības stratēģiju līdz 2016. gadam Daugavpils domes 17. jūnija Finanšu komitejas sēdē, tautas kalpiem paziņoja, ka reorganizācijas rezultātā darbinieku skaits uzņēmumā samazinājies divas reizes.

Atgādināsim, ka no šā gada pilsētas pārvadājumus no Autobusu parka pārņēmis Tramvaju uzņēmums, kura nosaukums patlaban ir „Daugavpils satiksme”. Tagad Autobusu parks apkalpo tikai pārvadājumus ārpus pilsētas.

Pirms reorganizācijas uzņēmumā strādāja vidēji 485 cilvēki, un pēc pārvadāto pasažieru skaita tas bija viens no lielākajiem valstī. Par maksu Autobusu parks pārvadāja mazāk nekā pusi pasažieru – 48,78%, bet pārējie pasažieri (bērni, invalīdi un pašvaldības noteiktās kategorijas) izmantoja bezmaksas braukšanu. Pērn par maksu pārvadāto pasažieru skaits salīdzinājumā ar 2012. gadu samazinājās par 1.61%.

Reorganizācijas rezultātā Autobusu parks zaudēja pilsētas pārvadājumus, un pārvadāto pasažieru skaits šogad būs mazāks apmēram par 82,7%. No šā gada Autobusu parka rīcībā palikuši 82 autobusi, kuru vidējais vecums sastāda 16 gadus.

Kā tika paziņots deputātiem, pēdējos gados pilsētas pārvadājumu skaits pieaug, bet pārvadājumu skaits ārpus pilsētas – samazinās. Lielākais samazinājums novērojams vietējas nozīmes maršrutos Krāslavas un Daugavpils novadā, bet lielākais samazinājums – tieši Daugavpils novadā. Tomēr starppilsētu maršrutos šogad novērojams pat neliels pasažieru skaita pieaugums.

Saskaņā ar Autobusa parka plānu pārvadāto pasažieru skaits tuvākajos gados samazināsies, tomēr uzņēmums plāno turpināt darbu un attīstīties.


Написать комментарий