Palīgā sauciens: Ceļu darbu dēļ Grīvā mana māja ir saplaisājusi, bet mani ķircina kā sunīti

foto: I.Baranovskis
foto: I.Baranovskis

Portāla Gorod.lv redakcijā turpina griezties Daugavpils iedzīvotāji, kuri saskārušies ar to, ka ierēdņi nevēlas saskatīt pilsētnieku problēmas, iedziļināties situācijā un meklēt palīdzības variantus iedzīvotājiem, kuri ir cietuši to pašu ierēdņu darbību vai bezdarbības dēļ.

Šoreiz portāla palīdzību palūdza Daugavpils Grīvas mikrorajona iedzīvotājs, pensionārs Ivans Baranovskis, kurš pastāstīja, ka ceļa būvniecības un remontdarbu rezultātā, kuri notiek Sēlijas ielā, viņa nesen izremontētā māja šā gada maijā saplaisājusi. Ivans uzreiz cēla trauksmi, jo cik nopietni ir defekti, un kādas sekas tie var radīt, nav zināms. Sākumā atbildīgie dienesti it kā izrādīja pretimnākšanu, un apsekošanas akts līdz šim brīdim nav parakstīts, bet „tirgošanās” par cietušā klusēšanu turpinās.

Ivans Baranovskis mums pastāstīja:

„Mana māja uzbūvēta pirms 60 gadiem, bet 2009. gadā māja tika apmesta, bet 2010. gadā – nokrāsota. 2011. gadā es to nofotografēju (ir fotogrāfija ar datumu) un nekādu plaisu uz fasādes nebija. Pavasarī Sēlijas ielā sāka ierīkot ūdensvadu un kanalizācijas sistēmu. Zemi blietēja ar mehānisku rokas instrumentu, pēc tam atveda šķembas un noblīvēja ar lielu vibrējošu rulli. To apstiprina fotogrāfija.

Mana māja atrodas 10 m attālumā no tranšejas, kurā lika caurules. 25. maijā, kad notika ceļa darbi, sāka skanēt trauki un drebēt sienas. Es izgāju un palūdzu izslēgt vibrāciju, bet celtnieki man pateica, lai es netraucētu strādāt. Es piezvanīju vicemēram Pēterim Dzalbe un aprakstīju situāciju, bet viņš atbildēja, ka aizliegs darbu ar vibrāciju. 26. maijā atkārtoti atbrauca rullis un es atkārtoti piezvanīju P. Dzalbe. Pēc pusdienām atbrauca ģenerāluzņēmēja pārstāvis Igors Voevodins un pasūtītāja „Daugavpils ūdens” pārstāve Valentīna Čiževska. Viņa piekrita sastādīt apsekošanas aktu, bet, kad man to iedeva parakstīt, es palūdzu pārtulkot dokumentu, bet visi sāka smieties. Akts netika noformēts pienācīgā veidā, un tā saturs man radīja sašutumu.

Jautājumu par to, ko man darīt, es uzdevu pilsētas mēram, kurš uzstājās radio. Pēc viņa padoma es atnācu uz Būvvaldi, mani tur uzklausīja. Pēc tam pie manis atkal atnāca I. Vojevodins un V. Čiževska un piedāvāja atlaides pieslēgumam pie ūdensvada un kanalizācijas, bet es atteicos. Pēc tam pie manis atsūtīja speciālistu Leonu Šostaku (ceļu revidents), kurš pateica, ka ar tādu rulli, kurš te strādāja, nevarēja veikt darbus.

13. jūnijā pie manis atkal atbrauca I. Vojevodins ar aktu, kurā fakti bija izkropļoti un nebija norādīts, kādi darbi tika veikti, norādīta cita ruļļa marka utt. Man sāka izvirzīt nosacījumus: man atremontēs mājas fasādi, bet pēc tam man nebūs tiesību izvirzīt pretenzijas. Bet es atbildēju, ja viņi nevēlas, lai es viņus traucētu, lai izsniedz garantijas vēstuli, bet man to atteica. Akts līdz šim brīdim nav parakstīts, bet mani ķircina kā sunīti. Tagad es zinu, kas man jādara, kur jāgriežas. Būvvaldē pateica, lai es piekristu kompromisam. Nekas cits neatliek, acīmredzot nāksies piekrist tam, ko piedāvā. Bet tagad atkal rodas problēma – parakstīt aktu, kā man saka, nav kam.

Tāpat man iesaka izsaukt neatkarīgus ekspertus, bet tas taču maksā naudu. Lai staigātu pa tiesām, neesmu tai vecumā. Es pamēģināju aizsmērēt plaisas ar pēc remonta palikušo krāsu, bet nekas nesanāca. Kā man saņemt aktu un izremontēt fasādi? Pagaidām es neesmu rakstījis sūdzības, vēlos mierīgi vienoties un ļoti ceru, ka mani visi sadzirdēs”.

No redakcijas puses atzīmēsim, ka pirms vairākiem gadiem Grīvā jau bija līdzīga situācija: ceļu darbu rezultātā cieta daudzas mājas. Iedzīvotāji mēģināja panākt taisnību, bet bez panākumiem. Interesanti, ka tajā laikā pilsētas mērs bija Jānis Lāčplēsis, kurš patlaban pirms Saeimas vēlēšanām, kā ceram, būs ieinteresēts atrisināt vienkāršu ļaužu problēmas.    

Portāls Gorod.lv sekos notikumu attīstībai un ziņos, kā šī situācija atrisināsies.



Написать комментарий