Daugavpils dzīvokļu iemītniekiem nāksies lemt, vai pāriet uz tiešajiem komunālo pakalpojumu maksājumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17. jūnija tikšanās ar žurnālistiem laikā Daugavpils DzKSU vadītājs Jevgeņijs Oļenovs pastāstīja, ka saskaņā ar likumdošanas aktu izmaiņām, uzņēmumam līdz 30. septembrim jādara zināmu iedzīvotājiem to, ka viņu māja var pāriet uz tiešajiem maksājumiem ar pakalpojumu piegādātājiem, bet pēc tam iedzīvotājiem būs jālemj, vai viņi vēlas saglabāt pastāvošo norēķinu sistēmu, vai tieši maksāt par ūdeni un atkritumu izvešanu.

DzKSU no pakalpojumu piegādātājiem, kuri patlaban ir iekļauti DzKSU rēķinā, saņēmis informāciju par to, kādu maksu tie iekasēs par atsevišķu rēķinu izrakstīšanu. Tās ir ļoti dažādas summas – no 0,65 līdz 9 eiro par katru izrakstīto rēķinu. Šī informācija tuvākajā laikā tiks apkopota un paziņota iedzīvotājiem.

Kā paziņoja J. Oļenovs, jebkurā gadījumā šajā jautājumā jābūt iedzīvotāju lēmumam, tas ir, rīkoties, kā tas tiek saukts pēc noklusēšanas, šoreiz nesanāks. Iedzīvotājiem būs jānolemj, vai viņi vēlas tieši norēķināties ar pakalpojumu sniedzējiem, vai uzticēs DzKSU arī turpmāk būt par starpnieku.

Ja māja kopējā sanāksmē lēmumu nepieņems, tad līdz nākamā gada 31. janvārim tiek plānots izmantot iedzīvotāju aptaujas metodi. Līdz 31. martam informāciju par iedzīvotāju vēlēšanos darīs zināmu piegādātājiem, un, ja kaut kādas mājas nolems pāriet uz tiešajiem maksājumiem, viņu pilnvarotā persona noslēgs attiecīgus līgumus.

Vienota viedokļa par to, ko rezultātā iedzīvotājiem var dot tiešo maksājumu kārtība, ne komunālās nozares speciālistiem, ne likumdevējiem, ne piegādātājiem, ne pašiem iedzīvotājiem nav, jo šajā gadījumā rodas gan rēķinu sastādīšanas izmaksas piegādātājiem, gan arī noteikta papildmaksa iedzīvotājiem, kuriem nāksies maksāt arī bankas komisijas naudu par katra rēķina apmaksu.

Runājot par to, kādēļ tiek piedāvāta jaunā sistēma, J. Oļenovs paziņoja, ka Latvijā bija negodprātīgi pārvaldnieki, kuri savāca maksu, bet pakalpojumu sniedzējiem to nepārskaitīja. Rezultātā mājai tika atslēgts pakalpojums. Otrkārt, bija arī pretējas situācijas, kad pārvaldnieki pilnībā norēķinājās ar piegādātājiem, bet no iedzīvotājiem naudu nesaņēma. Tādēļ, lai šādas situācijas turpmāk nerastos, tiek piedāvāti pakalpojumu apmaksas varianti.

Informāciju par tiešajiem maksājumiem māju iedzīvotāji, kuras apkalpo DzKSU, saņems tuvākajā laikā.


Написать комментарий