Prezervatīvu pārdošanas apjomi pirms Līgo trīskāršojas

foto: пронас.рф
foto: пронас.рф

Statistika rāda, ka pirms Līgo svētkiem prezervatīvu pārdošanas apjomi pieaug trīskārši, savukārt pēc svētkiem teju divas reizes aug pieprasījums pēc avārijas kontracepcijas, biznesa portālu "Nozare.lv" informē SIA "Benu aptieka" komunikāciju speciāliste Inga Bite.

Savukārt visvairāk jeb teju piecas reizes pirms Līgo svētkiem pieaug pieprasījums pēc pretinsektu līdzekļiem, kā arī preparātiem brūču apstrādei, stāsta Bite.

"Benu aptiekas" pārdošanas attīstības vadītājs Egils Tēbelis "Nozare.lv" pastāstīja, ka pērn dienu pirms Līgo svētkiem pārdoto prezervatīvu apjoms veidoja 9,7% no jūnija kopējā prezervatīvu pārdošanas apjoma jeb teju trīs reizes lielāku apjomu nekā vidēji vienā jūnija dienā.

Savukārt avārijas kontracepcijas pārdošanas apjomi bija divas reizes lielāki nekā vidēji vienā jūnija dienā jeb 6,8% no mēneša kopējā pārdošanas apjoma, skaidroja Tēbelis.

Viņš stāsta, ka farmaceiti aptiekās esot novērojuši, ka līgotāji arī ļoti aktīvi pirms svētkiem iepērk plāksterus, vates un dažādus preparātus brūču apstrādei. "Šo produktu pārdošana divas dienas pirms svētkiem, salīdzinot ar iepriekšējām dienām, pieaug par 30%," atklāja Tēbelis.

Taču otrajā dienā pēc svētkiem tradicionāli novērojams būtisks pieaugums pieprasījumam pēc pretsāpju līdzekļiem, piemēram, 2013.gadā pieaugums pēc pretsāpju līdzekļiem pēcsvētku dienā, salīdzinot ar mēneša vidējo apjomu, bija par 62% lielāks, stāsta Bite.


Написать комментарий