Ukraina: Darīsim visu, lai nepieļautu patriarha Kirila vizīti

foto: news.techlabs.by
foto: news.techlabs.by

Ukrainas Kultūras ministrija paziņojusi, ka uzskata par nevēlamu Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila vizīti Kijevā, kamēr Krievija turpina agresiju pret Ukrainu un sagrābusi daļu tās teritorijas, ziņo LETA-UNIAN.

Mediji vēsta, ka ceturtdienas vakarā Kijevā notiekošajā Maskavas patriarhāta Ukrainas pareizticīgo baznīcas sinodē ārēju spēku spiediena ietekmē varētu tikt pieņemts lēmums uzaicināt patriarhu Kirilu uz Ukrainu.

Kā paziņojis Ukrainas Kultūras ministrijas reliģiju un tautību lietu departamenta vadītājs Vladimirs Juškevičs, Ukraina likuma ietvaros darīs visu iespējamo, lai šī vizīte netiktu pieļauta nevienā Ukrainas teritorijas daļā - arī ne tajā, ko šobrīd okupējusi Krievija.

"Pārstāvot Ukrainas varas iestādes valsts un baznīcas attiecību jomā, gribu uzsvērt, ka šī vizīte pret Ukrainu vērstās Krievijas militārās agresijas apstākļos nav vēlama un uzskatāma par provokatīvu un politiski angažētu," viņš sacījis.

"Domāju, ka šāda Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha vizīte var izraisīt vienīgi konfrontāciju starp konfesijām, tādēļ tā iespējama vienīgi pēc tam, kad Krievija būs izbeigusi agresiju un atdevusi sagrābtās Ukrainas teritorijas."

Juškevičs novēlējis sinodei auglīgu darbu un pārdomātus un atbildīgus lēmumus, kas nāktu par labu vienotai un neatkarīgai Ukrainai.


Написать комментарий