Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā strādā 174 Jāņi

foto: F64
foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) var lepoties ar prāvu Jāņu skaitu - 174 šī vārda īpašniekiem, savukārt Līgas dienestā ir tikai trīs, liecina VUGD Personāla pārvaldes apkopotā informācija.

Kā norāda VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere, viena Līga strādā Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā, bet divas - Operatīvās vadības pārvaldē.

Visvairāk Jāņu strādā Rīgas reģiona pārvaldē, kur nodarbināti 42 šī vārda nēsātāji, bet Vidzemes reģiona brigādē ar brigādes komandieri Jāni Skrastiņu priekšgalā strādā 39 Jāņi.

Zemgales reģiona brigādē strādā 30 Jāņi un Latgales un Kurzemes reģionu brigādēs katrā 25 Jāņi. Arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā, muzejā un citās pastāvīgajās struktūrvienībās strādā Jāņi. Vienīgi Civilās aizsardzības pārvalde varēs iejusties tikai Jāņu bērnu lomā, jo viņiem nav neviena Jāņa, kuru sumināt, norādīja Vetere.

Daudziem no Jāņiem nāksies strādāt Līgo svētkos vai Jāņu dienā, taču dienestā tas ir pašsaprotami. VUGD vēl dienestā strādājošajiem Jāņiem un Līgām mierīgus Līgo svētkus un klusus Jāņus, kuros nav nopietnu izsaukumu, lai arī vārda dienu gaviļnieki kopā ar kolēģiem var baudīt Jāņu sieru un kvasu.


Написать комментарий