Svētku brīvdienas: Līgo svētki Daugavpils un Višķu estrādēs, Zemeņu laiks Naujenē un akcija Rotko centrā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šīs svētku brīvdienas būs ilgas, un vairākums mūsu valsts iedzīvotāju svinēs vasaras Saulgriežus.

Gribas cerēt, ka sinoptiķu solītie nepatīkamie un vēsie laika apstākļi netraucēs pienācīgi svinēt Līgo svētkus un sagaidīt Jāņu dienu.

Īsāko gada nakti daugavpilieši un pilsētas viesi varēs pavadīt Stropu estrādē. Pirmdien, 23. jūnijā plkst. 19:00 darbu sāks svētku tirdziņš. Plkst. 20:00 notiks lielais svētku koncerts, kurā piedalīsies Latviešu kultūras centra radošie kolektīvi un pūtēju orķestris „Daugava”. 22:00 sāksies Zaļumballe dziedātājas Irēnas Ancānes vadībā, bet tieši pēc stundas, plkst. 23:00 iedegsies lielais Līgo ugunskurs. Apmēram līdz plkst. 2 naktī visi deju cienītāji varēs dejot diskotēkas ritmos kopā ar DJ Will Roland un DJ Rimmer.

Jāatzīmē, ka visi apmeklētāji sēdēs uz izremontētiem soliem, kuri ir savesti kārtībā Baltijas valstu Dziesmu un deju svētkiem „Gaudeamus”, kuri sāksies piektdien, 27. jūnijā.

Daudz Līgo svētku pasākumu, kuri veltīti Līgo svētkiem, notiks arī Daugavpils novadā. Jau sestdien, 21. jūnijā Naujenes pagasta Juzefovas parkā notiks Zemeņu svētki. Tie pēc Naujenes centra iniciatīvas tiek rīkoti pirmo reizi.

Svētku „Zemeņu laiks Naujenē” apmeklētājus gaida daudz patīkamu pārsteigumu. Tās ir pankūku cepšanas, lāpu izgatavošanas, stikla un akmeņu apgleznošanas radošās darbnīcas, kā arī ieraksti Tautas atmiņu lādē.

Turklāt te godinās pagasta jaunos vecākus un viņu jaundzimušos, kuri varēs piedalīties ratiņu parādē. Vēl visus apmeklētājus gaida jautrs koncerts, vizināšanās karietē, šaušana ar loku, vitamīnu zupas degustācija un daudz kas cits. Svētki noslēgsies ar balli „Zemeņu virpulī”.

Tādēļ, ka šie svētki veltīti zemenēm, tad visi to apmeklētāji, kuru apģērbā būs sarkans akcents, saņems speciālas piemiņas balvas. Svētki sāksies plkst. 14:30. Sīkāka informācija šeit.

Tāpat sestdien, 21. jūnijā Silenes Kultūras namā sāksies dziesmu salidojums, bet Dubnas estrādē vakarā plkst. 21:30 notiks Zaļumballe. Svētdien, 22. jūnijā Līgo svētkus svinēs Nīcgales ciematā. Tie sāksies plkst. 20:30 pie Tautas nama.

Pirmdien, 23. jūnijā visi Līgo svētku vārda dienu īpašnieki, kā arī šo latviešu vārdu analogu īpašnieki varēs bez maksas apmeklēt Rotko centru no 11:00 līdz 17:00. Līdzi jāņem personību apliecinošs dokuments.

Pirmdien, 23. jūnijā restaurētajā Višķu estrādē Daugavpils novads no plkst. 18:00 rīko lielus Līgo svētkus. Te tradicionālajā tirdziņā varēs iegādāties ne tikai Latgales amatnieku izstrādājumus, bet arī ekoloģiski tīrus un garšīgus pārtikas produktus, piedalīties daudzās meistarklasēs un konkursos. Turklāt varēs baudīt dažādu folkloras kolektīvu dziesmas un dejas, kā arī degustēt mājas alu un sieru.

Plkst. 22:00 Višķu estrādē sāksies Zaļumballe grupas „Migla” mūzikas pavadījumā, iedegsies svētku ugunskuri, kurus varēs vērot no putna lidojuma augstuma deltaplānā. Ieeja bez maksas. Svētku programma šeit.

Līksnas parkā plkst. 19:00 sāksies „Vasaras Saulgriežu mūzikas virpulis”.

Turklāt Līgo svētkus svinēs plkst. 20:00 svinēs pie Biķernieku Kultūras nama, bet plkst. 20:30 Taborē pie kafejnīcas „Mežvidi”, plkst. 21:00 Sventes Kultūras namā, plkst. 22:00 Červonkas pils parkā, plkst. 23:00 Demenes estrādē un Silenes Kultūras namā.

Jaukus un lustīgus svētkus! 


Написать комментарий

Daugavpils dome vairaak neko nav speejiiga izdomaat, kaa vieniigi diskotēkas ritmos kopā ar DJ Will Roland un DJ Rimmer. Lai iet vinji un Jaanos disko peec -belije rozi.