Latvijas mazie ražotāji apvienojas cīņā par eksistenci

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Sociālajos tīklos jau darbojas projekts "Latvijas Mājražotāji", kurā pircējs tiek informēts par Latvijas mājražotājiem un mazajiem ražotājiem, mudinot iegādāties viņu produktus un aktualizējot informāciju par dažādiem pasākumiem un nozari.

Projektā "Latvijas Mājražotāji" tiek apkopoti ne tikai mājražotāji vistiešākajā nozīmē, bet arī amatnieki, zemnieku saimniecības, kooperatīvi, mazi pārtikas ražošanas uzņēmumi, mājas aldari un vīndari. Projekta autors ir Latvijas Mājražotāju un Mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrība.

Biedrības galvenais mērķis - Izmantojot mūsdienu informācijas tehnoloģiju iespējas – sociālos tīklus un internetu, kā arī masu medijus – apkopot informāciju par Latvijas mājražotājiem, mazajiem ražotājiem un amatniekiem vienotā datu bāzē, ar kuras palīdzību savest kopā pircēju ar ražotāju un veicināt pieprasījumu pēc ražotāju produktiem.

Šobrīd Latvijas Mājražotāju un Mazo ražotāju Informācijas un Atbalsta biedrībai pievienojušies vairāk kā 20 biedru no dažādām Latvijas vietām – augļu un ogu produktu, piena produktu ražotāji, dārzeņu, zaļumu un pat arbūzu audzētāji, mājas vīndari, saldumu mājražotāji, konservu un ievārījumu ražotāji, dabīgu produktu veikali un amatnieki. Biedrībai pievienojušies arī ražotāji, kam ir BIO sertifikāts, piemēram, Z/S Ragāres.


Написать комментарий