Baidens izvirzījis seksuālo minoritāšu tiesības augstāk par nacionālo kultūru 1

foto: Regnum
foto: Regnum

ASV viceprezidents Džo Baidens tikšanās ar ASV un citu valstu seksuālo minoritāšu tiesību aizstāvjiem laikā aicinājis izvirzīt LSBTTIQ kopas tiesības augstāk par nacionālajām kultūrām un sociālajām tradīcijām.

„Mani neinteresē, kāda ir jūsu kultūra. Necilvēcība ir, un paliek necilvēcība, bet aizspriedumi – par aizspriedumiem”, – paziņoja Baidens, ziņo ria.ru, atsaucoties uz „Amerikas balsi”.

ASV viceprezidents paziņoja, ka visas ASV valdības struktūras ir saņēmušas norādījumu pievērst prioritāru uzmanību geju un lesbiešu tiesību virzīšanai ārzemēs.

Valstīm, kuras nenostiprina LSBTTIQ kopas tiesības, „jāmaksā cena par necilvēcību”, domā Baidens.    

Iepriekš Baltā nama padomniece nacionālās drošības jautājumos Suzanna Raisa geju un lesbiešu tiesību aizsardzību pret globālo diskrimināciju nosauca par vienu no sarežģītākajām problēmām ASV cilvēktiesību sfērā.

Starp citu, februārī Lielbritānijas laikraksta The Guardian komentētāja Lorija Penni rakstīja, ka Rietumu valstīm jāpārskata tas, kā tās izturas pret LSBTTIQ kopas pārstāvjiem, kuri prasa patvērumu. Atgādināsim, ka dažu pēdējo mēnešu laikā ASV Mičiganas, Teksasas, Jutas, Oklahomas un Virdžīnijas štati pārskatījuši likumdošanu par labu „zaļajai gaismai” LSBTTIQ pāriem. Tomēr konservatīvajos ASV dienvidos tikai Arkanzasa izšķīrusies par šādu soli, – vēsta vz.ru.     

Turklāt amerikāņu skaits, kuri ir lojāli pret viendzimuma laulībām, pastāvīgi pieaug. Saskaņā ar 2010. gadā veikto aptauju apmēram 56% amerikāņu atbalsta viendzimuma laulības un tikai 25% ir pret tām.


Написать комментарий

Lai tas baidens iet ieskrieties ar saviem pedofīliem