ASV Valsts departaments: Mēs neesam noklausījušies Porošenko, Merkeles, Olanda un Putina sarunas

foto: news.mail.ru
foto: news.mail.ru

Amerikas pārstāvjus interesē, kādā valodā runāja četri līderi.

ASV Valsts departaments paziņojis, ka nav noklausījies Ukrainas prezidenta Petro Porošenko, Vācijas kancleres Angelas Merkeles, Francijas prezidenta Fransuā Olanda un KF prezidenta Vladimira Putina sarunas. To preses konferencē paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretāre Mari Harfa.

„Es domāju, ka mēs esam skaidri likuši noprast, ka mēs to nedarām”, – paziņoja Harfa, atbildot uz jautājumu, vai ASV Valsts departaments zina, par ko runājušas puses, ņemot vērā, ka sarunā piedalījās Angela Merkele.

„Bet mani interesē, kādā valodā viņi visi runāja”, – piebilda Harfa.

Tāpat viņa atzīmēja, ka ASV uzskata par svarīgu Porošenko un Putina dialogu situācijas noregulēšanā Ukrainas Austrumos, – ziņo segodnya.ua.

Atgādināsim, ka 25. jūnijā četru pušu formātā notika telefona saruna ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko, Vācijas kancleres Angelas Merkeles, Francijas prezidenta Fransuā Olanda un KF prezidenta Vladimira Putina piedalīšanos.

Kā zināms, 2013. gada rudenī izcēlās skandāls, kad Vācijas MIL publicēja informāciju, ka ASV specdienesti no 2002. gada noklausījās Vācijas kancleres Angelas Merkeles mobilo telefonu.


Написать комментарий