Atrasts labākais līdzeklis pret ķiploka smaku no mutes

foto: supersadovod.ru
foto: supersadovod.ru

Atrasts labākais līdzeklis pret ķiploka smaku no mutes. ASV zinātnieki noskaidrojuši, ka tas ir parasts ābols.

Ķiploki ir viena no populārākajām garšvielām, kura spēj pastiprināt daudzu ēdienu garšu. Bet šis produkts rada arī noturīgāko un nepatīkamāko smaku no mutes, no kuras ir grūti tikt vaļā. Ohaio Valsts universitātes zinātnieki pētījumā iesaistīja desmitus brīvprātīgo, kurus vairākas nedēļas baroja ar ķiplokiem. Šī termiņa laikā pētījuma dalībniekiem deva dažādus līdzekļus, kuriem būtu jānovērš nepatīkamais aromāts.

Izrādījās, ka efektīvākais līdzeklis cīņā ar ķiploku smaku no mutes ir parasts ābols. Tāpat labu efektu deva citronu sula, zaļā tēja un piparmētras. Piena glāze var samazināt smakas intensitāti par 50%, bet jādzer piens ar augstu tauku saturu, – vēsta directpress.ru.

Pētījuma autors profesors Šerils Berindžers domā, ka āboliem piemīt spēja „dezodorēt” ķiploka fermentus. Atzīmēsim, ka viens no ķiploka komponentiem ir alilmetilsulfīds, kuru mūsu organisms nevar sašķelt gremošanas procesa laikā. Tieši šis komponents izdalās kopā ar sviedriem un elpu.

Visi pārtikas produkti, kuri ir efektīvi pret ķiploku smaku, ir piesātināti ar polifenoliem, kuri neitralizē aso ķiploku smaržu. Citronu sulas skābums savukārt veicina dezodorācijas procesu. Lai iegūtu maksimālu efektu, zinātnieki iesaka kombinēt ķiplokus ar tiem produktiem, kuri var neitralizēt nepatīkamo smaržu.


Написать комментарий