Rīdzinieki jūtas apmuļķoti: sabiedriskais transports sagandējis Līgo svētkus

foto: wikipedia.org
foto: wikipedia.org

Jāņu naktī, kad Rīgā notika lielie Līgo pasākumi gan 11. Novembra krastmalā, gan Dzegužkalnā, „Rīgas satiksme” norīkoja papildus nakts autobusu reisus.

Tomēr ne visiem pēc līgošanas izdevās nokļūt mājās. Piemēram, 12. autobuss brauca nevis pa Dienvidu, gan Akmens tiltu. Kāpēc?

Arī pieturvietās izliktajos paziņojumos par papildus reisiem nebija minēts, ka 12. maršruta autobuss nebrauks pa Dienvidu tiltu. Tur tikai minēts teksts, ka tas ir „apvienotais maršruts”, neminot, kādas izmaiņas tas slēpj. Kasjauns.lv lasītāja Anita raksta, ka „Rīgas satiksme” muļķo pasažierus par papildu reisiem:

„Tā nav pirmā reize, kad netiek paskaidrots, kā tad tie papildus autobusi kursēs un kādas attiecīgajam autobusa maršrutam būs pieturvietas. Esmu vīlusies „Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas servisā. Tā kā dzīvoju tieši pie tirdzniecības centra „Mols”, tad ikdienā izmantoju 12. maršruta autobusu, kas ikdienā pietur arī pie Rīgas centrāltirgus un tad kursē pa Dienvidu tiltu.

Pieturvietā 23. jūnijā redzēju, ka 12. autobusam tiek organizēti papildus reisi. Taču mani sagaidīja dziļa vilšanās, jo solīto 12. autobusa papildus reisu nebija. Kad kādas divas stundas nogaidīju pieturvietā „Centrāltirgus”, tad tikai telefoniski no paziņas uzzināju, ka 12. autobuss kursējot pa izmainītu maršrutu, pa Akmens tiltu un pa Bauskas ielu.

Nesaprotu vienu, kāpēc „Rīgas satiksmei” patīk muļķot pasažierus?  Kā lai mēs, pasažieri, zinām, pa kurieni tad kursēs attiecīgi 12. autobusa papildreisi? Pieturvietā izvietotajā informācijā nekas detalizēti netika paskaidrots.”

„Rīgas satiksmes” runasvīrs Viktors Zaķis ar Kasjauns.lv starpniecību Anitai un pārējiem pasažieriem atbild:

„Maršrutu apvienošana notiek tikai nakts papildu reisos, un tā ir ierasta prakse pēc lieliem pasākumiem pilsētā, lai nogādātu pasākumu apmeklētājus uz pilsētas mikrorajoniem. Informācija par apvienotajiem maršrutiem tika publicēta „Rīgas satiksmes” mājas lapā un par to bija informēti arī bezmaksas tālruņa numura operatori. Lai nerastos pārpratumi, nākotnē „Rīgas satiksme” plāno mājas lapā izvietot arī apvienoto maršrutu shēmas.”

Tas nozīmē tikai to, ka pasažieriem, pirms paļauties uz svētku laikā kursējošiem nakts papildus „apvienotajiem” maršrutiem, vispirms internetā vai telefoniski vajadzētu pārliecināties, vai autobuss tik tiešām brauks pa ierasto ikdienas maršrutu. Šis apstāklis noteikti būtu jāņem vērā tiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem, kuri augustā apmeklēs Rīgas svētku pasākumus.


Написать комментарий