Pazudušo Malaizijas lidmašīnu tagad meklē jaunā teritorijā

foto: businessinsider.com
foto: businessinsider.com

Pēc jaunas datu analīzes mīklainos apstākļos pazudušās Malaizijas lidmašīnas meklēšana pārcelta tālāk uz dienvidiem Indijas okeānā, ceturtdien paziņoja Austrālijas premjerministrs vietnieks Vorens Trass, ziņo LETA-BBC.

Pēc viņa teiktā ir "ļoti, ļoti iespējams", ka lidmašīna lidojusi autopilotā, kad tā iegāzusies Indijas okeāna dienvidos.

Maija beigās no iespējamās avārijas zonas tika izslēgts plašais Indijas okeāna reģions, kur pazudušās lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīnas meklēšanas gaitā aprīļa sākumā tika uztverti signāli.

Austrālijas vadītais Apvienotais aģentūru koordinācijas centrs paziņoja, ka meklēšana šajā reģionā netika atrastas nekādas pazīmes, kas liecinātu par avarējušo lidmašīnu.

Austrālijas kuģis "Ocean Shield", uz kura atradās ASV mini zemūdene "Bluefin-21", pārmeklēja 850 kvadrātkilometrus lielu okeāna platību. "Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Neskatoties uz plašo meklēšanas operāciju, lidmašīnas avārijas vietu joprojām nav izdevies noteikt.


Написать комментарий