„Veselīgā Jāņu diena” Sutros

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Gaidot Līgo svētkus un Jāņu dienu, 19.jūnijā Sutru kultūras namā notika tradicionālais pasākums „Veselīgā Jāņu diena”, kas notiek jau trešo gadu, ziņo Līvānu novada portāls.

Vasaras saulgriežos daba ir sasniegusi savu pilnbriedu. Augi ir pārpilni ar dabas enerģiju, ir laiks doties uz pirti attīrīt ne tikai miesu, bet arī garu, un piepildīt prātu ar pozitīvām domām. Klātesošie varēja noklausīties lekciju „Pirts- ķermeņa un gara harmonija”, ko vadīja zāļu sieva un pirtniece Kristīne Šišlova. Varēja uzzināt daudz interesanta par pirts lietām. Pirtī jādodas labā noskaņojumā, un svarīgi ir apzināties, ko no pirts procedūrām vēlas gūt- attīrīties, uzlādēties, sakārtot sevi garīgi.

Pirtniece sniedza padomus, kādas  zālītes kādām kaitēm noderīgas. Visi varēja nobaudīt  zāļu tēju no  Purva vārnkājas - šis augs ir pazīstams ar savām ārstnieciskajām spējām,  kas palīdz nostiprināt veselību.

Pasākuma otrajā daļā notika  siera degustācija, ko bija sarūpējušas vietējās Sutru saimnieces. Kopīgi dziedātas līgo dziesmas.

Pasākums noritēja jautrā, pozitīvā gaisotnē.  Paldies visiem apmeklētājiem par atsaucību.


Написать комментарий