Daugavpils pilsētas domes deputāti pēdējā brīdī nolēma atlikt lēmuma pieņemšanu par samazinātu sadzīves atkritumu izvešanas maksu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

26.jūnijā no Daugavpils pilsētas domes sēdes darba kārtības tika noņemts jautājums par sadzīves atkritumu maksas (par vienu kubikmetru) apstiprināšanu Daugavpils pašvaldības teritorijā. Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka šis lēmums tika pieņemts koalīcijas sapulcē.

Atgādināsim, ka minēto jautājumu kā ārkārtas jautājumu 17.jūnijā skatīja Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas locekļi. Jautājums bija izraisījis diskusiju, un uz dažiem jautājumiem atbildes netika saņemtas. Turklāt deputātiem paziņoja, ka apstiprināšanai piedāvāto tarifu veido trīs daļas, tādēļ, ja, piemēram, tiks paaugstināts dabas resursu nodoklis, tiks piemērots jauns koeficients, un tarifs varētu pieaugt.

Tāpat izrādījās, ka līdz šim laikam nav skaidrības par visiem jaunā sadzīves atkritumu izvešanas operatora darbības nosacījumiem, zināms, ka jaunais operators piedāvā mazāku tarifu, kuru deputāti plānoja apstiprināt 26.jūnijā paredzētajā sēdē.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumiem par to, kāpēc jautājums tika noņemts no izskatīšanas, Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„Lēmumam ir tehnisks raksturs. Tā tika darīts, kad pašvaldība noteica sadzīves atkritumu izvešanas maksu. Šobrīd maksa tiek noteikta iepirkuma procedūras rezultātā, taču maksu apstiprina pašvaldība. Sakarā ar to, ka pagaidām līgumi par sadzīves atkritumu izvešanu nav noslēgti nedz ar SIA „DDzKSU”, nedz ar privāto sektoru, lai nebūtu papildjautājumu, nolēmām tos pārstrādāt, lai atgrieztos pie šī jautājuma, kad būs skaidri visi līgumu noteikumi”.

Mērs paziņoja, ka atlikt lēmuma pieņemšanu ierosināja daži deputāti, un atkārtoja, ka lēmumam esot tehnisks un formāls raksturs.

Jāatzīmē, ka portāls Gorod.lv jau griezās pie SIA „DDzKSU” ar jautājumu par jaunā līguma nosacījumiem un tā noslēgšanu ar jauno operatoru. Piemēram, jautājām, vai SIA „DDzKSU” arī turpmāk saņems no operatora maksu par saviem pakalpojumiem – rēķinu piestādīšanu, tomēr atbilde uz jautājumu joprojām nav saņemta, kaut arī likumā noteiktais termiņš ir beidzies.  

Zīmīgi, ka Domes sēdē, kurā bija plānots apstiprināt principiālu lēmumu par sadzīves atkritumu izvešanas masku, nepiedalījās vicemērs Pēteris Dzalbe, kurš parasti ļoti aktīvi komentē šo jautājumu.

Atgādināsim, ka lēmums, kas tika noņemts no apstiprināšanas, nosaka sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu par vienu kubikmetru – turpmāk tā sastādīs 7,31 eiro (bez PVN), un maksā tiek iekļauta atkritumu savākšana, glabāšana, pārvešana un nodošana pārstrādei, reģenerācijai vai apglabāšanai (2,15 eiro par kubikmetru), Regulatora apstiprināta maksa par apglabāšanu poligonā (3,24 eiro par kubikmetru) un dabas resursu nodoklis (1,92 eiro par kubikmetru).


Написать комментарий