Krievija liedz cūkgaļas produktu ievešanu no Latvijas

foto: aif.ru
foto: aif.ru

Līdz ar Latvijā pirmo reizi konstatēto Āfrikas cūku mēri Krievija aizliegusi Latvijā visa veida ražotās cūkgaļas produkcijas ievešanu, vēsta Kommersant.ru.

Paziņojumā pausts, ka šie ierobežojumi ir identiski tiem, kādus saistībā ar Āfrikas cūku mēra uzliesmojumu noteica Lietuvai un Polijai. Ierobežojumi tiks atcelti, kad būs notikusi produkcijas paraugu pārbaude un apliecināts, ka tie atbilst Muitas savienībā noteiktajām veterināri-sanitārajām prasībām, ziņo Kommersant.ru.

PVD atgādina, ka Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem, taču cilvēkiem tā nav bīstama.

Sestdien uz Āfrikas cūku mēra skarto teritoriju dosies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība), PVD šefs Māris Balodis, Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Andis Krēsliņš, lai personīgi pārbaudītu, kā rit Āfrikas cūku mēra un Klasiskā cūku mēra apkarošanas un ierobežošanas pasākumi un ar atbildīgajiem speciālistiem spriestu par slimības apkarošanu un ierobežošanu.

Āfrikas cūku mēris Latvijā konstatēts pirmoreiz.


Написать комментарий