Miljoni amerikāņu tērē par jumtu virs galvas vairāk nekā pusi ienākumu

foto: supersadovnik.ru
foto: supersadovnik.ru

Jaunā atskaite demonstrē, ka vairāk nekā 40 milj. amerikāņu ģimeņu nevar atļauties uzturēt personīgo māju.

Tiek uzskatīts, ka ģimenei nav jātērē vairāk nekā trešdaļu ienākumu savas mājas uzturēšanai. Ja hipotēkai vai īrei tiek iztērēti 30% un vairāk procentu ienākumu, mājoklis tiek uzskatīts par nepieļaujamu greznību. Tieši šāda situācija novērojama 35,3% amerikāņu ģimeņu 2012. gada beigās – tiek apgalvots Hārvardas universitātes apvienotā pētniecības centra atskaitē.

Šo ģimeņu vidū gandrīz 6 milj. dzīvo uz izputēšanas robežas: viņi atdod vairāk nekā 50% ienākumu, lai noturētu jumtu virs galvas, – ziņo americaru.com.

Īrniekiem tā neapšaubāmi ir īsta krīze pieejamības jautājumā”, – teikts atskaitē. Atskaitē tiek demonstrēts, kā ģimeņu skaits, kuras apmaksā „nepieejamu” mājokli, pieauga no 2001. gada, sasniedza maksimumu 2010. gadā un nedaudz samazinājās 2012. gadā. Šis samazinājums notika pateicoties tam, ka daudzi pilsoņi ieguva iespēju refinansēt hipotekāros kredītus ar zemākām procentu likmēm.

Skaitļi pierādīja patiesību: jo nabadzīgāka ir ģimene, jo dārgāk (procentu izteiksmē) viņai izmaksā mājoklis. Ģimenes, kuras dzīvo ar minimālo algu un gadā saņem mazāk nekā 15 tūkt. dolāru, 30% ienākumu atdod par mājokli.

Turklāt šādas ģimenes tērē par 39% mazāk līdzekļu pārtikai un par 65% mazāk – veselības aizsardzībai.

„Šie dati nopietni iedragā priekšstatu par ģimeņu labklājību ar zemiem ienākumiem”, – teikts atskaitē. 


Написать комментарий