Atpūtas vieta Piloru ozolu audzē tiks pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Jūlija sākumā Piloru ozolu audzē, kas atrodas Rāznas nacionālajā parkā, Dagdas novada Andzeļu pagastā, uzsākta dabas tūrisma infrastruktūras pielāgošana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, ziņo Dagdas novada portāls.

Pasākums tiek veikts Dabas aizsardzības pārvaldes projekta „Zaļie maršruti bez šķēršļiem” ietvaros.

Pēc tehniskā projekta, ko ir izstrādājuši SIA, „Rēzeknes Būvprojekts”, ir paredzēts atjaunot Piloru Ozolu audzē esošo atpūtas vietu. Tiks veikta stāvlaukuma daļas pielāgošana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, koka laipas, ugunskura vietas, tualetes un norobežojošo barjeru rekonstrukcija. Rekonstrukcijas darbus veic SIA „Projektēšanas birojs Austrumi”.

Septembrī paredzēts pasākums, kura ietvaros rekonstruētā infrastruktūra tiks izvērtēta un testēta. Vērtēšanā piedalīsies Dagdas invalīdu brālība „Nema” un Latvijas cilvēku ar invaliditāti sadarbības organizācija SUSTENTO.

Plašāka informācija par Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmu pieejama interneta vietnē www.enpi-cbc.eu, bet par
projektu „Zaļie maršruti bez šķēršļiem” un tā norises gaitu - Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.daba.gov.lv.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 172 337.90 EUR, no kurām 155 104.11 EUR ir Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas līdzfinansējums, bet 17233,79  EUR - partneru līdzfinansējums.


Написать комментарий