MIL: Apstiprinājusies Ukrainas NDAP sekretāra diagnoze „garīgā atpalicība”

foto: ITAR-TASS
foto: ITAR-TASS

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāram Andrejam Parubijam bērnībā tika noteikta diagnoze „viegla garīgās atpalicības pakāpe”, ziņo Ukrainas MIL, atsaucoties uz anonīmu Ļvovas apgabala Červonogradas pilsētas Centrālās slimnīcas darbinieku.

Medicīnas darbinieks apstiprināja, ka jau 6 gadu vecumā Parubijs bija spiests konsultēties Červonogradas Centrālās slimnīcas psihoneiroloģiskajā nodaļā tādēļ, ka bez atbilstošas izziņas viņu atteicās pieņemt vispārizglītojošā skolā, ziņo РКМ.

Izdevums publicē noskenēto Parubijam izsniegto izziņu, kurā teikts, ka viņam noteikta diagnoze „viegla garīgās atpalicības pakāpe, kuru periodiski pavada afāzijas lēkmes”.

„Emocionālie traucējumi ir nenozīmīgi. Speciāla apmācība nav vajadzīga. Var apmeklēt vispārizglītojošu iestādi”, – Parubija izziņā uzrakstīja galvenā ārsta vietnieks R. Leusovs.

Afāzija, par kuru teikts izziņā, ir jau radušās runas sistēmas traucējumi. Tā rodas galvas smadzeņu garozas runas nodalījumu bojājumu pārciesto traumu, audzēju, insultu, iekaisumu procesu un dažu psihisku saslimšanu rezultātā. 

Kā zināms, iepriekš MIL publicēja žurnālistu izmeklēšanas rezultātus, no kuriem izriet, ka agrīnā vecumā Andrejam Parubijam tika noteikta diagnoze „viegla garīgās atpalicības pakāpe – debīlisms”. NDAP sekretāra mentālo atpalicību apstiprināja arī viņa bijušie kaimiņi un skolas skolotāji, – ziņo vz.ru.

Vēlāk Andrejs Parubijs atspēkoja šo ziņojumu, nosaucot to „par netītu informatīvu provokāciju, kuru režisējis Kremlis”.

Parubijs iecelts par NDAP sekretāru pēc Kijevas apvērsuma šā gada februāra beigās. Nekārtību laikā Ukrainas galvaspilsētā bijis „Eiromaidana komandants” un „Maidana pašaizsardzības vadītājs”. Pirms tam 7 gadus bijis Augstākās radas deputāts, partijas „Batjkovščina” biedrs.

1991. gadā kopā ar Oļegu Tjagniboku bija viens no Ukrainas Sociālnacionālās partijas dibinātājiem, kura 2004. gadā tika pārdēvēta par Ukrainas apvienību „Brīvība”.

Parubijs 1994. gadā pabeidzis Ļvovas Franko Valsts universitātes vēstures fakultāti. Vēlāk aspirantūru Nacionālās universitātes „Ļvovas politehnika” politoloģijas un socioloģijas katedrā.


Написать комментарий