Naujenes un Kalkūnes pagasta iedzīvotājus aicina uz vienotā siltumenerģijas tarifa apspriešanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2014.gada 5.augustā plkst.12.00 Naujenes jauniešu iniciatīvas un sporta centra aktu zālē, Daugavas ielā 34, Kraujā, Naujenes pagastā, Daugavpils novadā rīko uzklausīšanas sanāksmi par SIA ,,NAUJENES PAKALPOJUMU SERVISS” iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu, ziņots Daugavpils novada pašvaldības mājas lapā.

Regulators uz uzklausīšanas sanāksmi ir aicinājis SIA ,,NAUJENES PAKALPOJUMU SERVISS” pilnvaroto pārstāvi, kas varēs komentēt iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekta būtību un ekonomisko pamatojumu.

Saskaņā ar paziņojumu par tarifa projektu, plānots, ka vienotais siltumenerģijas tarifs augstākminētajos pagastos būs 56,22 eiro par 1 Mwh. SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai siltumapgādes tarifa projektu iesniedza 2014.gada 1.jūlijā. Jāatzīmē, ka patlaban siltumenerģijas tarifs Naujenes pagastā ir 50,03 līdz 84,31 eiro par 1 Mwh, bet Kalkūnes pagastā – 63,72 eiro par 1 Mwh.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā ar 2014.gada 10.oktobri. Tarifa izmaiņas ir saistītas ar pāreju no fosilā kurināmā (dabasgāzes) izmantošanas siltumenerģijas ražošanā uz atjaunojamiem energoresursiem (koksnes šķeldu).

Iepazīties ar SIA ,,NAUJENES PAKALPOJUMU SERVISS” iesniegto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekta kopsavilkumu var SIA ,,NAUJENES PAKALPOJUMU SERVISS” (Daugavas ielā 29a, krauja, Naujenes pagasts), uzrakstot uz e-pastu sia_nps@inbox.lv vai Regulatora mājas lapā (e-pasts sprk@sprk.gov.lv).

Atgādināsim, ka šā gada februārī Daugavpils novada domes deputāti konceptuāli atbalstīja ieceri par vienotā siltumenerģijas tarifa ieviešanu Kalkūnes un Naujenes pagastos. Minētā mērķa sasniegšanai Daugavpils novada dome plāno paņemt aizņēmumu 1 546 809,27 eiro uz 25 gadiem un 419 895,65 eiro uz 15 gadiem.


Написать комментарий